Viorica Dăncilă a preluat conducerea PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea!

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PSD, că va prelua funcţia de preşedinte al partidului, după condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoarea cu executare în dosarul angajărilor fictive.

În calitate de preşedinte executiv preiau funcţia de preşedinte al partidului”, a transmis prim-ministrul.

Referitor la situaţia actuală în care se află Liviu Dragnea, ajuns deja la penitenciarul Rahova, Viorica Dăncilă a declarat: „Uman vorbind este o dramă atât pentru el, ca persoană, cât şi pentru familia lui, iar în calitate de colegi de partid, suntem alături de el şi de familia sa; este un moment dificil; nu vom comenta în niciun fel decizia instanţei de judecată pronunţată azi”.

Liderul PSD a anunţat în acest context că a convocat pentru marţi, la ora 11:00, Biroul Permanent Naţional, iar la ora 18:00 Comitetul Executiv Naţional.

Împreună vom lua deciziile, vom vedea unde am greşit, care sunt paşii pe care trebuie să îi facem, şi cum putem acţiona în perioada următoare într-un mod unitar„, a precizat Viorica Dăncilă.

Cât despre faptul că i s-a cerut să demisioneze, premierul a asigurat că nu va face acest lucru indiferent de solicitările unora sau altora, dar că partidul său va „respecta decizia luată în Parlament în urma unei moţiuni de cenzură, dacă aceasta va fi depusă”.

Dar asta nu înseamnă că, dacă cineva cere demisia, imediat trebuie să acceptăm acest lucru„, a conchis şefa Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.