Maestrul Constantin Brâncuși, omagiat la Cluj-Napoca de Muzeul de Artă

Muzeul de Artă Cluj-Napoca anunță că va găzdui, cu prilejul ediției Festivalului Internațional de Film Transilvania, ediția aniversară a XX-a, o expoziție multimedia dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuși.

Potrivit CJ Cluj, expoziția intitulată „Mirrors of Brâncuși” va putea fi vizitată în perioada 23-30 iulie și urmărește să surprindă esența sculptorului român printr-o serie de instalații și experiențe bazate pe opera acestuia.

Prin acest eveniment expozițional organizatorii și-au propus să lase publicului o amprentă mai puternică și mai concretă asupra a cine a fost Brâncuși, dar și o raportare la alte concepte și definiții, mai apropiate de esența omului și artistului Brâncuși. Proiectul urmărește conceptele de bază ale creației sale și le transpune în noi tehnologii.

„Mirrors of Brâncuși” îndeamnă la dezvoltarea unei percepții mai profunde și clare despre Brâncuși și despre modul în care lucrarea sa a influențat mediul artistic. Proiectul are drept scop dezvoltarea și itinerarea unei producții multimedia care să arate viața și operele marelui sculptor unor noi audiențe și include șase expoziții, dintre care cinci în România și una în Bergen, în Norvegia.

Partea interactivă a expoziției include, printre altele, lucrările „Somnul”, „Poarta Sărutului”, „Masa Tăcerii” și „Coloana Infinitului”. Punctul central îl va reprezenta o reproducție la 1/3 a Coloanei Fără Sfârșit ce va oferi participanților noțiuni privind dimensiunea lucrării originale și efortul necesar pentru realizarea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.