Magistrații clujeni continuă protestele împotriva OUG 7 și modificarea legilor justiției!

Magistrații clujeni din cadrul Tribunalului Cluj au anunţat că nu se vor opri din a protesta împotriva OUG 7, iar săptămâna viitoare vor continua, însă cu reluarea parţială a activităţii.

Potrivit acestora, începând cu 4 martie, forma de protest adoptată este aceea a suspendării totale a activităţii între orele 10:00 – 11:00 şi purtarea de banderole albe.

„Înţelegem să reluăm activitatea de judecată din respect pentru justiţiabili care la rândul lor au înţeles situaţia noastră şi au respectat decizia de suspendare a activităţii în intervalul 25 februarie – 1 martie”, se precizează în comunicatul transmis presei.

„Cel mai mare protest din istoria justiției clujene: 200 de judecători (de la Judecătoriile din județ, de la Tribunal și de la Curtea de Apel) și procurori (inclusiv de la DIICOT și DNA) au protestat cu banderola alba la braț în fața Palatului de Justiție.

Lor li s-au alăturat câțiva avocați și profesori de drept. Au fost aplaudați de cetățeni.

Intrăm în primăvară cu Dreptul!”, a scris Cristi Dănileț.

Magistraţii clujeni, împotriva modificărilor aduse legilor Justiţiei

Judecătorii Tribunalului Cluj au fost primii din ţară care au hotărât, vineri 22 februarie, suspendarea activităţii judiciare în semn de protest faţă de ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei  timp de o săptămână.

Circa 100 de magistraţi au iesit să protesteze, vinerea trecută, în faţa Curţii de Apel Cluj. Magistraţii au fost aplaudaţi de către cetăţenii veniţi să îşi exprime la rândul lor nemulţumirile faţă de modificările aduse Legilor Justiţiei.

Magistraţii l-au aşteptat cu pancarte pe ministrul Tudorel Toader, care urma să participe a Ședința Adunării Generale a judecătorilor Curții de Apel Cluj, unde urma să fie dezbăt raportul de activitate al instanței pe anul 2018. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.