Laura Codruța Kovesi, despre studenția la Cluj: „Au fost foarte mulți profesori buni de la care am învățat foarte multe și de la care învățăm și astăzi. Justiția din România trece printr-un moment foart greu”

Una dintre cele mai puternice și influente femei din România, fostul procuror șef al DNA și principalul favorit la funcția de procuror șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a răspuns întrebărilor Andreei Esca în emisiunea LaRadio de pe Europa FM, sâmbătă, 2 martie, în care a vorbit, printre altele, despre copilăria de la Mediaș, studenția de la Cluj și aspecte din cadrul interviului de la Bruxelles.

Ambiție, perseverență, determinare, pasiune și profesionalism, acestea sunt elementele care o caracterizează pe Laura Codruța Kovesi, iar ascultătorii Europa FM au avut șansa de a descoperi o femeie modestă, simplă, cu o copilărie în care sportul nu a lipsit din viața ei și care își iubește foarte mult familia.

Despre copilărie, pasiuni și sport

„M-am născut și am locuit în Sfântu Gheorghe, apoi ne-am mutat la Mediaș unde tatăl meu a fost procuror. Mare parte din copilărie am petrecut-o la Mediaș, sunt foarte apropiată de acest oraș.

Din clasa a doua am început baschetul, iar amintirile mele din copilărie sunt legate, în mare parte, de sala de sport din Mediaș, de echipa de fete, eram ca o familie acolo. […] Mi-e dor de timpul pe care îl petreceam cu prietenii din copilărie. Când eram mică eram destul de energică, activă.

Mama a fost profesoară de română și tatăl meu a fost procuror. Amândoi au fost buni cu mine și fratele meu, nu pot să spun că au fost severi.

[…] Mirosul sălii de sport și de echipament proaspăt spălat îmi aduce aminte de copilărie. […] De la părinți am învățat să fiu corectă cu oamenii, să îi tratez pe toți în mod egal. […] Bunicii m-au învățat să mă rog, merg la Biserică, cred în Dumnezeu, chiar am fost la o biserică ortodoxă când am fost în Belgia înainte de audierea din Parlamentul European și am fost primită cu multă bucurie și încurajări de comunitatea românilor de acolo.

[…] Foarte mult sport am făcut când eram copil. Am avut parte de antrenori extraordinari, care ne-au învățat foarte multe lucruri despre viață și în general principii bune. […] Am avut o viață foarte bine organizată și programată. […] Părinții m-au susținut foarte mult să fac sport, în special tata, îi plăcea să vină la meciuri și să mă vadă”, a declarat Kovesi în interviul de la Europa FM.

Cum a luat decizia de a da la Drept la Cluj-Napoca

„Cred că a fost un pic și influența tatălui, nu vorbea foarte mult de ceea ce făcea el la muncă, dar mi se părea că face un lucru bun și am luat decizia de a mă înscrie la Drept la Cluj. Părinții m-au susținut întotdeauna în tot ceea ce am făcut și m-au încurajat.

Au fost foarte mulți profesori buni la Cluj, de la care am învățat foarte multe și din cărțile cărora învățăm și astăzi în activitatea noastră. La Cluj am stat la cămin, în primul an am stat 4 fete în cameră, iar după anul 2 când ne-au mutat în altă clădire stăteam câte două. A fost foarte bine, acolo am învățat să gătesc”, a spus fostul procuror șef al DNA.

Fără regrete în viață

Niciodată nu am regretat parcursul pe care l-am avut, nu cred că aș schimba nimic. Mi-a plăut foarte mult ceea ce am ales să fac și cred că a fi fericit în viață trebuie să mergi fericit la muncă și acasă, iar eu asta am făcut. Foarte mult m-au susținut părinții. Pentru mine e foarte importantă familia”, a mai susținut procurorul.

Fan Vama Veche și Tudor Chirilă

„Sunt fan Vama Veche și Tudor Chirilă, îmi plac melodiile. Când eram la Bruxelles am ascultat înainte de audiere piesa În țara în care m-am născut și m-a energizat. Chiar am plecat cumva mai hotărâtă și mai optimistă înainte de interviu după ce am ascultat piesa aceasta”, a precizat Kovesi.

Laura Codruța Kovesi a mai declarat că urăște minciuna, ipocrizia și că justiția este într-un moment foarte greu și trebuie ajutată, pentru că este pentru viitorul României și pentru toți cetățenii.

Aceasta a susținut că s-a alăturat și ea protestului magistraților.

În plan personal, ea a mai precizat că își dorește un copil și consideră că
„meseria de părinte e cea mai grea din lume”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.