Mai mult decât jazz la ediția a 8-a a Transilvania Jazz Festival.

sinatra transilvania jazz festival 2014Pe 7 și 12 octombrie Transilvania Jazz Festival pregătește publicului clujean două seri de jazz cu suflu energic, tânăr și excentric: The Peet Project și „A night of jazz and comedy with Frank Sinatra”.

Ediția a 8-a se bucură de o serie de colaborări menite să ofere clujenilor evenimente atractive, cât mai complexe și dinamice, punând astfel bazele unui cocktail cultural demn de o viitoare Capitală Cultural Europeană. Astfel, Transilvania Jazz Festival, Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj, Festivalul Internațional de Carte Transilvania și Internațional JazzDay își unesc o parte din eforturile organizatorice în prima jumătate a lunii octombrie, pentru o abordare nouă a pieței de evenimente culturale din Cluj, oferind publicului două seri de jazz: în prima seară, Festivalul Internațional de Carte va fi gazda The Peer Project, care aduc un jazz accesibil și energic în cadrul primului concert outdoor TJF; iar a doua seară TJF și Comedy Cluj promit un adevărat spectacol de muzică și comedie în stilul anilor ’60, nu doar un concert de jazz – „A night of jazz and comedy with Frank Sinatra”, pe scena Operei Maghiare.

Accesul la concertul Peet Project este liber, iar intrarea la spectacolul „A night of jazz and comedy with Frank Sinatra” se face pe bază de bilet. Biletele se pot achiziționa începând cu 17 septembrie de la Caseria Operei Maghiare și online de pe biletmaster.ro, iar prețul lor variază între 35 și 80 RON.

7 octombrie – Peet Project, Piața Unirii, ora 21.30, în colaborare cu Festivalul Internațional de Carte Transilvania

The Peet Project este un grup de jazz-pop-funk apărut pe scenele internaționale relativ recent. Înființat în 2008 cu succes răsunător în Europa, The Peet Project pășesc cu succes și pe scenele marilor festivaluri de jazz din SUA în 2013, după doar 5 ani de la înființare. Amprenta lor muzicală conține aranjamente unice, combinate într-un stil energic și tânăr de groovy- jazz, funk și pop. Stilul lor e construit în jurul solistului și violonistului Petru „Peet” Ferencz acompaniat de vioară, saxofon și alte instrumente.

12 octombrie – A night of jazz and comedy with Frank Sinatra, Opera Maghiară, ora 19.30, în colaborare cu Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj

Actor și muzician, Gabriel Farkas, excentricul scenelor muzicale și teatrale din Budapesta, le pregătește clujenilor o seară de umor și jazz de neuitat pe 12 octombrie pe scena Operei Maghiare.

Cu un remarcabil talent actoricesc, sex appeal și o voce de invidiat, Gabriel Farkas readuce in lumina reflectoarelor farmecul Americii secolului trecut, predominată din punct de vedere muzical de gigantii muzicii jazz, Frank Sinatra, Cole Porter, Lisa Minelli, ș.a.

Seara de 12 octombrie promite un program complet de muzică, teatru și dans: un concert de jazz cu piese precum „New York, New York”, „My Way” și „Strangers in the Night”, într-o atmosfera de stand-up comedy, orchestrate ca tribut adus eternului Frank Sinatra. Vor mai urca pe scenă alături de Gabriel Farkas, trio-ul lui și un cvartet de brass.

Actor, muzician de succes și pictor, Gabriel Farkas a cucerit publicul din Europa cu complexitatea calităților sale artistice. Talentul lui actoricesc l-a propulsat pe marile scene de teatru ale Ungariei, iar vocea și spectacolele lui live puternic încărcate emoțional l-au urcat pe scenele celor mai prestigioase festivaluri, săli de concerte si cluburi de jazz din întreaga lume. Printre colaborările lui se regăsesc nume celebre precum marele regizor Roman Polanski, Orchestra de Film Abelsberg și Budapest Jazz Orchestra.

Mai multe informații despre oferta culturală a toamnei în materie de jazz, carte și film se pot găsi pe canalele:

www.transilvaniajazzfestival.com // https://www.facebook.com/TransJazzFest

www.jazzday.ro // https://www.facebook.com/Jazzday.ro

www.comedycluj.ro // https://www.facebook.com/FestivalulComedyCluj

www.transilvaniabook.ro // https://www.facebook.com/FestivalulDeCarteTransilvania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.