Mai multe restaurante selecte din centrul Clujului, dar și Motel Gilău, închise de inspectorii ANPC

Inspectorii clujeni din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului (CRPC) Cluj au decis închiderea mai multor restaurante selecte din centrul Clujului.

Astfel, restaurantele Da Vinci, Engels Bistro, Napoca 15 sau Motel Gilău au fost închise pentru mâncare expirată și ținută în condiții neconforme sau produse cu termenul de valabilitate depășit.

„Având în vedere că s-au finalizat actele și ținând cont de faptul că au remediate deficiențele constatate până în prezent, mai puțin la Napoca 15, restaurantele și în același timp locul unde se țin evenimente cu mulți participanți cu probleme ce țin de cele semnalate sunt printre altele Motel Gilău, Bistro Engels de pe strada Dorobanților, restaurantul Da Vinci și încă un local din Gilău”, a comunicat CRPC. 

„În urma depunerii a cinci reclamaţii în cursul lunii februarie, ce vizau unităţi de alimentaţie publică, comisarii desemnaţi să cerceteze aspectele semnalate au descoperit mai multe deficienţe, printre care produse cu data limită de consum şi data durabilităţii minimale depăşite cu una până la 120 de zile, produse depozitate necorespunzător sau la care a fost schimbată starea termică sau produse fără elemente de identificare/ caracterizare. Ca urmare a deficienţelor, operatorii economici prestatori de servicii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 350.000 de lei„, a transmis inițial instituția. 

Tot în urma verificărilor, inspectorii au oprit definitiv de la comercializare 315 kg de produse neconforme şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor. Controalele au vizat cinci restaurante din municipiul Cluj-Napoca, acestea fiind amendate şi închise temporar.

Având în vedere că deficienţele constatate puneau în pericol sănătatea şi intereselor economice ale consumatorilor, CRPC a dispus un control tematic regional care să cuprindă toate unităţile de alimentaţie publică.

Iată ce au desoperit inspectorii la restaurantele clujene:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.