Maia Sandu: „Unificarea Moldovei şi României este posibilă cu acordul majorităţii covârşitoare a moldovenilor”

Guvernele României și Moldovei implementează o politică de apropiere între cele două ţări în domeniul umanitar, energetic, dar şi în alte sfere, a subliniat Preşedintele Republicii Moldova.

Unificarea Moldovei şi României, pe care Bucureştiul şi o serie de partide politice din Chişinău o doresc, este posibilă cu acordul majorităţii covârşitoare a moldovenilor, a declarat Preşedintele Republicii, Maia Sandu, într-un interviu acordat luni la ProTV.

„Ştim că sunt mulţi oameni care susţin această idee, dar există şi o altă parte a societăţii care este speriată de ideea unificării. Un proiect atât de mare nu poate fi implementat decât cu sprijinul majorităţii covârşitoare din societate. Să vedem cum se vor dezvolta evenimentele„, a spus ea.

Între timp, guvernele celor două ţări implementează o politică de apropiere între cele două ţări în domeniul umanitar, energetic şi în alte sfere, a spus Sandu. Potrivit sondajelor de opinie, unirea Moldovei cu România este susţinută de 20% până la 40% dintre moldoveni.

Maia Sandu, susţinută de parlamentul şi guvernul pro-european, a dat asigurări că nu intenţionează să adere la NATO. Ea a spus asta într-un interviu acordat luni PRO TV.

„Constituţia noastră spune că suntem o ţară neutră. Nimeni nu a schimbat-o. Nu există astfel de iniţiative acum. Nu reprezentăm nicio ameninţare militară”, a răspuns Sandu la întrebarea unui jurnalist despre posibilitatea aderării la un bloc militar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.