Man.In.Fest, ediția a IX-a, își așteaptă spectatorii cu coregrafii la înălțime, iluzii optice și spectacole interactive

Cea de-a noua ediție a Festivalului Internațional de Teatru Experimental Man.In.Fest se va desfășura în Cluj-Napoca în perioada 20-22 mai 2016. Ediția de anul acesta inlcude trei workshop-uri și numeroase event-uri culturale care vor cuprinde numere de coregrafie, teatru stradal, un flash mob, dar și statui vivante. Reprezentațiile artistice vor avea loc în Piața Unirii, Piața Muzeului, pe Bulevardul Eroilor și la Casa Matei Corvin.

facebook cover ManIn FEST

La cea de-a noua ediție a Festivalului Internațional de Teatru Experimental Man.In.Fest vor participa un număr mare de artiști internaționali ale căror numere artistice au fost apreciate de spectatorii din întreaga lume.

Trupa de teatru Totum din Barcelona va susține două workshopuri pentru elevi și studenți: „De la statuie la mișcare” și „Flashmob”, ale căror rezultate vor fi prezentate sâmbătă, 21 mai 2016 pe Bulevardul Eroilor. Cele două profesoare care vor susține workshopurile predau la IAB (Institutul de Arte Barcelona) și sunt la cea de-a treia participare consecutivă la Man.in.Fest.

Sandro Franchini este de asemenea profesor la IAB și va aduce sâmbătă, 21 mai și duminică, 22 mai, un număr de coregrafie conceput special pentru festival cu 5 dintre cei mai buni studenți ai săi. Tot sâmbătă, 21 mai, Franchini va susține un workshop de coregrafie pentru avansați.

Pentru ambele workshopuri vă puteți înscrie pe [email protected]. Participarea este gratuită, însă se va ține cont de experiența persoanelor înscrise ca și criteriu de departajare.

Din Slovacia, anul aesta, sunt invitate 3 trupe stradale care vor prezenta acte artistice inedite:

Flower Pots. Artiștii se vor plimba printer trecători purtând pe cap ghivece de flori pentru a atrage atenția și pentru a-l provoca pe spectator să interacționeze cu ei. Evenimentul va da culoare și farmec locației în care se va desfășura.

Colored Bikes. Actul artistic va fi performat de mai mulți mimi și statui vivante care vor lucra individual sau în echipe. Personajele vor fi diferite, de la muncitori în construcții, oameni de afaceri, jucători de tenis sau grădinari și își vor prezenta actele artistice pe biciclete.

Rene Magritte este un spectacol de păpuși suprarealist inspirat de pictorul belgian și poartă numele de „Son of Man”. Show-ul îmbină iluzia optică cu spectacolul vizual, spectatorii fiind surprinși de aparițiile reale sau mai puțin reale ale păpușilor.

Mattatoio, italienii de la compania de dans suspendat, acompaniati de sunetul acordeonului si al viorii, vor prezenta un spectacolul tragico-romantic „Les mants du Ciel”. Ei vor dansa suspendați vertical pe ziduri, executând căţărări îndrăzneţe şi mişcări acrobatice care vor tăia respiraţia spectatorilor. Performerii vor dansa suspendaţi la 10 metri deasupra solului.

Din România vor participa:

Virgo este un proiect care îşi are ca izvor de inspiraţie lumea satului arhaic românesc. Un timp guvernat de multe reguli nescrise şi crezuri care fac parte din viaţa de zi cu zi a omului, reguli al căror rol este de a menţine „liniştea casei” şi a căror încălcare poate fi fatală.Trupa Virgo dorește să scoată la lumină această lume uitată, plină de mister şi mituri. Proiectul își focusează atenţia asupra statutului, a vieţii femeii şi a unui aspect delicat al acesteia – virginitatea ei.

Compania de Teatru de Animație Pur Anima va participa cu două spectacole: The Rolling Strings Puppet Show și Taraful 10 Sfori.

Trupa de teatru „SCARA” din localitatea Finişel, comuna Săvădisla, județul Cluj, a luat naştere la 1 Mai 2012. Scopul înfiinţării acestei trupe de teatru este atragerea şi încurajarea tinerilor din mediu rural, şi nu numai, spre teatru, modalitate de a găsi o alternativă la modul de a petrece cu folos timpul liber. De atunci această trupă a pregătit mai multe  piese de teatru, pe care le-a jucat atât pe plan local, județean sau la diferite festivaluri naționale de teatru pentru elevi.

Marian Sas are 22 de ani și este student la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, secția Arta Actorului, clasa Doru Ana. De asemenea, este și acrobat la circul „Globus” din București. Marian Sas își va face numărul suspendat de o macara la 15 metri deasupra solului.

Program Man.in.Fest ediţia a IX-a

Ora – Vineri

16:00 – Coloured Bikes(SL) – Eroilor
17:00 – Rene Magritte(SL) – Eroilor
18:00 – Brutăresele (Olanda) – Eroilor
19:00 – Flower Pots(SL) – Eroilor
21:00 – Silk Aerial Show(Marian Sas) – Piaţa Unirii
22:00 – Aerial Dance(IT) – Les Amants du Ciel – Eroilor

Ora – Sâmbătă

16:00 – Rene Magritte (SL) – Eroilor
17:00 – Coloured Bikes (SL) – Eroilor
17:30 – Muzeu Vivant – Eroilor
18:00 – Brutăresele (Olanda) – Eroilor
18:30 – Flashmob (Spania)/IAB Dance Company – Eroilor
19:00 – Pur Anima (România) – Casa Matei Corvin
20:00 – Trupa Scara (România) – Casa Matei Corvin
21:00 – Virgo (România) – Casa Matei Corvin
22:00 – Aerial Dance (IT) – Les Amants du Ciel – Eroilor

Ora – Duminică

16:00 – Flower Pots (SL) – Eroilor
17:00 – Rene Magritte (SL) – Eroilor
18:00 – Coloured Bikes (SL) – Eroilor
18:30 – IAB Dance Company – Eroilor
19:00 – Brutăresele (Olanda) – Eroilor
20:00 – Trupa Scara (România) – Casa Matei Corvin
21:00 – Pur Anima (România) – Casa Matei Corvin
22:00 – Virgo (România) – Casa Matei Corvin

În 2015, cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Teatru Experimental Man.In.Fest s-a desfășurat între 22 și 24 mai la Cluj și a adus pe străzile din centrul orașului statui vivante și spectacole stradale din 9 țări europene. De altfel, întreaga ediție a fost dedicată statuilor vivante.

Conform estimărilor organizatorilor, peste 1500 de spectatori au participat zilnic, de-a lungul celor 3 zile de festival, la performance-urile artiștilor invitați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.