Spectacol de teatru, muzică și dans, sustinut de elevii de la Scoala Gimnaziala „Elf”, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj

Duminică, 15 mai 2016, cu începere de la ora 11, la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, se va desfășura un spectacol de teatru, muzică și dans, susținut integral de elevii Școlii Gimnaziale „Elf” și invitații lor.

Programul va debuta cu un concert al trupei rock „The Alligators” (formată din copii de 11 ani) de la școala de muzică „The Beat” – coordonată de Marius și Ligia Popa și va continua cu trei piese de teatru în limba engleză; între aceste reprezentații, vor fi intercalate momente artistice de dans susținute de echipe de copii, de mămici și de antrenorii „Genessis Dance Studio”, echipe câștigătoare a numeroase titluri naționale și mondiale la competiții de profil.

„E.T. – Extraterestrul” este prima piesă care va fi interpretată în premieră absolută de elevii clasei a IV-a, îndrumați de Mr. Jake Walters. Pe parcursul ciclului primar, toți elevii Școlii „Elf” participă la un curs de teatru, finalizat cu un spectacol de o jumătate de oră la finalul clasei a IV-a. Absolvenții ciclului primar din acest an au fost pregătiți de Mr Jake Walters, desemnat recent „Teacher Champion”, în urma rezultatelor obținute de elevii săi la „Concursul internațional de eseuri în limba engleză” de la Dubai.

Următoarele două piese sunt coordonate de Dan Leonard – desemnat „Profesorul Anului” în cadrul Galei de Excelență 10 pentru Cluj și a Galei „Mentor pentru Excelență în Educație”. „Charlie and the Chocolate Factory” este o adaptare după Roald Dahl care a adus Premiul I trupei de teatru a Școlii Elf la Festivalul Creativității în Școli de la San Remo, ediția 2009 și trei premii la Festivalul „Spectroniada de Teatru” din Cluj, ediția 2015. „UBU King”, o parodie după piesa lui Alfred Jarry, pregătită de profesorul Dan Leonard și trupa de teatru „Dreams Theatre Club”, a fost premiată recent la Festivalul Internațional de Teatru de la San Remo, ediția 2016, unde a obținut Premiul III săptămâna trecută. Programul va include de asemenea un recital de balade compuse de profesorul de limba engleză Dan Leonard pentru coloana sonoră a pieselor în puse în scenă și premiate de-a lungul anilor.

Spectacolul de duminică 15 mai are rolul de a recunoaște – pe una din marile scene clujene – talentul și dăruirea copiilor și a profesorilor care, an de an, fac să pară neîncăpătoare spațiile în care performează, și de a oferi publicului clujean mai larg un regal de teatru școlar și de ritmuri antrenante.

Biletele pot fi procurate prin secretariatul Școlii Gimnaziale „Elf” (str. Pascaly 2-4) sau, în limita locurilor disponibile, direct de la Teatrul Maghiar, cu o oră înainte de începerea spectacolului. Fondurile obținute vor fi utilizate pentru organizarea unor acțiuni civice de către Consiliul Elevilor Școlii Elf, pornind de la nevoi identificate de elevi.

Afis spectacol 15 mai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.