Targului „Produs de Cluj” ajunge in acest weekend in Floresti! Vezi programul

Locuitorii comunei Florești se vor delecta la sfârșitul acestei săptămâni cu produsele alimentare și obiectele de artizanat prezentate în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului expozițional marca „Produs de Cluj”, realizat special pentru ei.

Organizat de Asociația Produs de Cluj, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Florești, târgul se va desfășura între 13 și 15 mai pe strada Eroilor și va reuni aproximativ 80 de producători și artizani clujeni. Lor li se vor alătura invitați speciali din județele învecinate care vor expune produse diferite de cele ale clujenilor.

La această ediție a Târgului Produs de Cluj la Florești, organizatorii își propun să ofere vizitatorilor posibilitatea de a achiziționa, direct de la producător, alimente preparate în gospodăriile proprii ale expozanților și produse de artizanat realizate de meșteri populari care perpetuează arta tradițională. Pe standurile puse la dispoziție de Asociația Produs de Cluj, se vor regăsi lactate și produse din carne, dulcețuri și siropuri naturale, toate fabricate după rețete originale. Nu vor lipsi din târg mierea de albine și produsele apicole provenite din stupinele clujene, ciocolata și prăjiturile de casă, turta dulce sau uleiurile presate la rece, recunoscute deja și în plan internațional. Artizanii clujeni vor fi prezenți cu o gamă variată de costume populare, sculpturi în lemn, bijuterii lucrate de mână, produse pe bază de lavandă, ceramică şi icoane.

Pentru cei mai mici vizitatori sunt pregătite programe speciale, respectiv un atelier de sculptură în fructe și legume, un spectacol de magie, precum și un parc de distracții.
”Am dorit să organizăm un nou târg la Florești deoarece considerăm normal ca locuitorii acestei comune să aibă ocazia de a vedea la ei acasă ce are mai bun județul Cluj în materie de mici întreprinzători. Suntem convinși că floreștenii vor aprecia produsele pe care expozanții le vor oferi spre vânzare și că acest târg va fi un succes atât pentru organizatori cât și pentru participanți”, a precizat Marius Mînzat, președintele Consiliului Județean Cluj.

Pe lângă produsele expuse pe standuri, vizitatorii târgului sunt așteptați să vizioneze spectacolele folclorice care vor avea loc zilnic pe scenă, spectacole susținute de artiști floreșteni, dar și de nume consacrate ale artei tradiționale clujene.

targ produs de cluj 2016 program

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.