„Marea Lectură” la Cluj: 3.855 de persoane au citit sâmbătă neîntrerupt timp de 10 ore şi 20 de minute pentru a duce oraşul în Cartea Recordurilor!

Un număr de 3855 de clujeni şi nu numai au citit poeziile lui Mihai Eminescu neîntrerupt timp de 10 ore şi 20 de minute, în cadrul evenimentului „Marea Lectură” organizat de Festivalul International de Carte Transilvania (FICT).

„Felicitari si multumiri celor care au fost prezenti ieri in Piata Unirii din Cluj-Napoca la ‘Marea lectura’, eveniment din cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania.

Dupa evaluare si verificarea de catre reprezentantii Guinness se va stabili daca am realizat Recordul Mondial Guinness la secțiunea „Most people in a reading relay” – „Cei mai mulți oameni care citesc în cascadă. Indiferent de rezultatul final, exercitiul cultural de ieri este unic in istoria Romaniei, si probabil a Europei, fapt ce reconfirma dimensiunea culturala a orasului nostru! Felicitari speciale organizatorilor pentru reusita culturala de exceptie”, a spus Emil Boc.

Organizatorii au oferit 100 de poeme de Mihai Eminescu pentru a doborî Recordul Mondial Guinness la secțiunea „Most people in a reading relay” – „Cei mai mulți oameni care citesc în cascadă”.

Până acum s-au validat 3.491 de participanți la Marea Lectură, care au citit, consecutiv, timp de 10 ore și 20 de minute şi urmează analizarea și certificarea întregului eveniment.

Mai multe fotografii AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.