Mărturia șocantă a unui supravieţuitor de la clubul Bataclan din Paris: „Drumul era plin de trupuri înecate în sânge”

Un supravieţutor al atacului armat care a fost prezent în localul Bataclan din Paris a relatat scenele de coşmar trăite după ce focul a fost deschis de teroriști.

bataclan_att_74481700

Thomas Tran Dinh este unul dintre cei aflaţi la sala de spectacole Bataclan, acolo unde, vineri seara, trupa Eagles of Death Metal susţinea un concert.

Bărbatul a povestit pe contul personal de LinkedIn clipele cumplite pe care le-a trăit după ce atacatorii au deschis focul:

„Soarele răsare. Am păcălit moartea, am fost atât de aproape. Încă o zi începe. Vă iubesc pe toţi.

Am fost salvat de un cântec, piesa mea preferată de pe albumul „Oh Girl” al celor de la Eagles of Death Metal. Când am auzit cântecul am mers în primele rânduri. Când au început să tragă, cu toţii ne-am întins la pământ. Băiatul de lângă mine a fost împuşcat în picior şi am râs: ‘La naiba, o să pierd concertul de sâmbătă al celor de la Foo Fighters’. Am stat acolo 15 minute, sute de gloanţe au fost trase. Am aşteptat o ocazie să pot fugi. Cineva a spus apoi că (atacatorii, n. red) vin sus. Ştiam că sunt mort, cu trupul meu înalt care se remarcă mereu în mulţime şi cu cei împunşcând de sus, am decis, totuşi, să fug. Drumul era plin de trupuri înecate în sânge. Erau cei care încercaseră să fugă înaintea mea.

Din fericire, ei începuseră să urce toţi pe scări, aşa că m-am gândit că nimeni nu mă va vedea şi nimeni nu mă va împuşca. Un minut mai devreme sau mai târziu, m-ar fi împuşcat. Apoi am fugit cât de repede am putut, cât mai departe. În câteva ore în care am aflat că toţii prietenii mei pe care îi convinsesem să vină cu mine la acel concert erau bine… chiar dacă unul a primit un glonţ în ochi. Vă rog, rugaţi-vă pentru el şi pentru toţi ceilalţi. Am aflat că şi tipul de la Foo Fighers este bine.

Dacă nu aş fi fost în primele rânduri, nu aş fi reuşit niciodată să ajung la ieşirea de urgenţă. Refrenul piesei ‘Oh Girl’ este ‘Tu trebuie să mă salvezi’. Iar Jesse Hughes devine preot. Slavă Domnului. În tot dezastrul acesta, cineva a avut grijă de mine.

Soarele răsare, o nouă zi începe. Fie ca dragostea să vă înconjoare. Vă rog, fără ură. Eu vă iubesc pe toţi, haideţi să ne iubim unul pe celălalt. Poate că lumea va fi un loc mai bun.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.