Mărturisiri emoționante ale maestrului Florin Piersic: „Îmi este frică de moarte. Știu că așa trebuie să fie, dar nu vreau…”

Unul dintre cei mai îndrăgiți actori romani, clujeanul Florin Piersic, a făcut o serie de mărturisiri emoționante în emisiunea „Legendele cu Dan Negru” din viaţa familiei şi despre cum l-a marcat moartea surorii sale. 

Bunicul meu i-a spus tatălui meu că i-ar da-o pe mama, dar că ofițerii sunt ușuratici. El s-a dus la Regele Ferdinand, i-a spus că nu i-o dă de soție, iar atunci Ferdinand i-a spus să iasă din armată și așa poate să o ia în căsătorie. L-au făcut medic veterinar„, și-a amintit cu drag actorul, scrie publicaţia Fanatik.ro.

La cei 85 de ani ai săi, Piersic știe că sfârșitul nu poate fi prea departe, mai ales că a pierdut prieteni dragi de curând şi în această pandemie. Dar lucrul acesta nu înseamnă că Florin Piersic acceptă cu ușurință faptul că ar putea muri. Am fost de 46 de ori la Mormântul Sfânt, la Ierusalim. Îmi este frică de moarte. Știu că așa trebuie să fie, dar nu vreau…”, a recunoscut marele actor.

Drama care l-a marcat înă toată viața a fost moartea surorii lui mai mari, Lucica. Aceasta a murit când avea doar 15 ani, după ce a încercat să își salveze o colegă de la înec.

Noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre (…) Lucica s-a înecat în Prut, sărind să își salveze colega. Cu rochița cu care era a sărit în apă, domnul care a sărit în apă, a salvat-o întâi pe Doina, apoi când a intrat după Lucica, nu au mai găsit-o.

A luat-o un vârtej. La 11 kilometri, în Basarabia, plutea, au găsit-o niște pescari. A murit fetița doctorului Piersic. În biserică, mama a sărit să o ia pe Lucica din coșciug”, a mărturisit maestrul, cu glasul sugrumat de emoţie după zeci de ani de la tragedie. „Mama mea mi-a spus: Florinel, Lucica nu mai vine!„, și-a amintit Florin Piersic, cu durere în suflet.

Piersic e conștient de vârsta pe care o are și de realitățile vieții. Poate tocmai de aceea se teme acum, mai mult decât înainte, de moarte. A pierdut prieteni dragi în pandemie. Ultimul mesaj către un prieten drag pierdut în moarte l-a scris în 9 februarie anul acesta, când Valeria Gagealov a pierdut lupta cu COVID-19.

Sunt împietrit! (…) M-am temut grozav pentru viața ta. (…) De când am aflat îngrozitoarea veste, simt un gol mare în jur! Te rog, ai grija mea de acolo, de sus, așa cum ai avut-o și aici, pe pămant! Rămâi veșnic în inima mea, prea rănită de plecarea ta!„, scria Florin Piersic pe pagina sa de Facebook în ziua următoare. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.