Meciul „U” Cluj – CFR 2-3 din 2012, în care feroviarii au câștigat titlul pe Cluj Arena, în vizorul DNA

Direcția Natională Anticorupție vor audia mai mulți oameni implicați în „aranjarea” partidei dintre CFR Cluj și Universitatea Cluj din luna mai 2012, câștigată de feroviari cu scorul de 3-2, pe Cluj Arena.

Arbitrul Alexandru Tudor a oprit derby-ul Clujului după o bătaie generală, iar meciul s-a rejucat pe 18 mai, cu o brigadă de arbitri din Croația la centru. În meciul al doilea, „șepcile roșii” au deschis scorul prin Marian Cristescu (47) și tot el a reușit să majoreze scorul după pauză. În acel moment, Florian Walter, patronul echipei, i-a trimis indicații antrenorului Claudiu Niculescu pentru a închide jocul, acesta din urmă nu s-a conformat ordinului patronului, iar Adrian Cristea a fost eliminat pentru un fault stupid la mijlocul terenului, arată gsp.ro.

„Florian Walter i-a transmis prin intermediul unui amic să-i spună lui Niculescu ce schimbări să facă. A cerut să-l scoată imediat de pe teren pe Adrian Cristea şi să-i trimită în joc pe Alexandru Păcurar sau pe Gabi Boştină! Niculescu nici n-a vrut să audă şi nici măcar nu l-a privit în ochi pe omul lui Walter”, sună dezvăluirea făcută de un om de fotbal.

CFR a reușit să reducă din handicap prin Gabi Mureșan (minutul 50), Sougou a egalat în minutul 68 la 2-2, iar Ricardo Cadu a adus victoria echipei sale din penalty în minutul 90, scos foarte ușor de Kapetanos după un fault al lui Szukala, iar în urma acestui succes feroviarii au câștigat titlul de campioană. VIDEO

Florian Walter i-a bănuit atunci pe Claudiu Niculescu și Adrian Cristea că au aranjat meciul, spunând că se simte trădat de jucători.

Niculescu a negat vehement acuzațiile de blat de la acel meci. „Nu cred că e ceva de cercetat, dacă ar fi aşa m-aş bucura. Aş vrea să se termine odată cu mizeria asta, cam bănuiesc de unde pleacă informaţia. E cineva care-mi vrea mie răul, foarte mult. A fost curat totul la meciul acela, sînt convins, ştiu cum am pregătit meciul, inclusiv motivaţional, n-a venit nimeni la pauză în vestiar să-mi spună ce să fac, sînt nişte aberaţii”, a precizat Claudiu Niculescu la Digisport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.