MEGA-PROTEST la Cluj împotriva legilor justiției! 15.000 clujeni au ieșit în stradă pentru o justiție independentă!

Duminică, 17 decembrie 2017, aproximativ 15.000 de clujeni au ieșit în stradă la protestul împotriva modificării legilor justiției şi a-şi striga nemulţumirile despre modul de guvernare al coaliţiei PSD+ALDE.

Înarmați cu steaguri, fluiere, vuvuzele și pancarte cu mesaje anti-guvernamentale, manifestanții s-au adunat la ora 18:00 la monumentul Memorandiștilor de pe Eroilor, unde au ținut discursuri și au strigat lozinci împotriva lui Liviu Dragnea, PSD-ului și a lui Călin Popescu Tăriceanu, după care s-a plecat într-un marş organizat şi paşnic până în Gheorgheni.

De asemenea s-a ținut și un moment de reculegere în memoria victimelor care și-au pierdut viața la Timișoara în decembrie 1989.

Un moment inedit a fost când un protestatar a venit cu o toaletă și a vopsit-o în roșu, care a fost purtată pe un cărucior în fruntea marșului având mesajul: „PSD, ALDE și UDMR – grup infracțional organizat”.

La ora 19:00 s-a plecat în tradiţionalul marş prin centrul oraşului, care a ajuns până în Gheorgheni, pe traseul: Eroilor – Dorobanților – Str. Teodor Mihali – Titulescu – P-ta Cipariu – B-dul 21 Decembrie – Piața Unirii, iar numărul protestatarilor a ajuns chiar şi la 15.000.

La un moment dat, coloana de manifestanți s-a întins pe toată Calea Dorobanților, de la Tribunal și până la Parking Mărăști.

VIDEO

Pe traseu s-a strigat „PSD ciuma roșie”, „Uniți salvam toată România”, „Justiție nu corupție”, „Dragnea nu uita, așteptam și cartea ta”, „DNA să vină să vă ia”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă”, „Haideți cu noi”, „Tăriceanu șobolanul”, „București nu uita, Clujul e de partea ta”, „O dorința sinceră, România liberă”, „Haideți cu noi”, „Păcat, păcat de sângele vărsat”, „Steaua sus răsare, Dragnea la închisoare”, „Ultima soluție, încă o revoluție”, „Ne-am săturat de cât ne-ați furat”, „Retrageți legile” sau „Nu stați la căldură și pe voi vă fură.

În faţa Prefecturii manifestanţii au strigat „Hoţii, hoţii” şi „Retrageţi legile”.GALERIE FOTO

VIDEO – Cum s-a văzut manifestaţia din aceastăseară de pe strada Dorobanţilor:

VIDEO – Manifestaţia a ajuns pe str. Teodor Mihali

Protestul s-a încheiat în jurul orei 22:00, în fața sediului PSD, unde s-a strigat „Respingeți legile”, „Ziua muncim și noaptea vă păzim”, „Vrem să muncim, nu să vă păzim, „Hoții la închisoare, nu la guvernare”, „Dragnea, la mulți ani, cu executare”, „PSD, la mulți ani, cu executare”, „Nu scăpați” și „Cinste lor, cinste lor, cinste magistraților”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.