Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia Paştelui Catolic şi Florii! Ce le transmite românilor

Preşedintele Klaus Iohannis a ales să transimită două mesaje într-unul singur, pe pagina sa de Facebook, atât pentru Florii, cât şi pentru Paştele Catolic.

„Tuturor celor care sărbătoresc astăzi Paștele, le doresc să întâmpine Învierea Domnului cu bucurie și liniște sufletească. Cristos a Înviat! Un gând bun se îndreaptă și spre cei care sărbătoresc în această zi Duminica Floriilor, alături de un călduros „La mulți ani!” celor care își serbează onomastica”, a scris preşedintele pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele României şi soţia sa au participat, sâmbătă seară, la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu. Familia prezidenţială a fost aplaudată de câteva persoane aflate în zona centrală a oraşului.

„Vă doresc sărbători fericite”, a spus Klaus Iohannis, înainte de a intrat în biserică.

Slujba va dura aproximativ două ore şi este oficiată în limbile română, germană şi maghiară. Klaus Iohannis, de confesiune evanghelic luteran, ar putea participa şi duminică dimineaţă la slujbă, la aceeaşi biserică, aşa cum a făcut de nenumărate ori, încă de pe vremea când era primar al Sibiului, dar şi după ce a devenit preşedinte.

În acest an, de Floriile catolice, Carmen Iohannis a fost singură la biserică. Şi în 2017, dar şi cu un an înainte, soţii Iohannis au petrecut Paştele la Sibiu, participând la slujbele de Înviere. Catolicii şi protestanţii sărbătoresc, duminică, Învierea Domnului, cea mai veche sărbătoare a creştinătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.