Mesajul rectorului UBB, Daniel David, cu ocazia sărbătorilor pascale: „Avem nevoie de solidaritate, încredere și speranță mai mult ca oricând în această perioadă dificilă”

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, a transmis un mesaj cu ocazia sărbătorilor pascale, prin intermediul unui mesaj pe site-ul oficial.

„Primăvara este anotimpul în care ideile, gândite iarna pe baza reflecţiilor tomnatice, sunt formulate şi puse în practică acţional, primăvara fiind timpul faptelor! Se face astfel în mintea noastră o legătură privilegiată între cogniţie şi acţiune, legătură stimulată sistematic de emoţiile induse de frumuseţea primăverii. Este o renaştere a naturii şi a viului exprimată acţional, în care frumuseţea naturii face ca însăşi fantezia şi magia iernii să devină banale.

Dar această primăvară este altfel, fiind marcată de pandemie. Avem așadar nevoie de solidaritate, încredere și speranță mai mult ca oricând în această perioadă dificilă prin care trecem, iar sărbătorile pascale ne oferă o bună ocazie de reflecție și introspecție. În ciuda distanței fizice care ne desparte, voluntar sau involuntar, să nu uităm că apropierea psihologică/spirituală nu poate să fie constrânsă de nimeni și de nimic, astfel încât ne putem bucura împreună și de Înviere.

Sărbători luminate!”, a declarat prof. univ. dr. psih. DANIEL DAVID, Rectorul UBB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.