Michel Gondry, la TIFF 2019: „Criticii de film ar trebui să scrie mai mult recenzii pozitive” – VIDEO

Prima conferință de presă din cadrul ediției a 18-a a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) l-a adus sâmbătă dimineața, 1 iunie, în mansarda localului Charlie din Piața Muzeului, pe regizorul și producătorul francez Michel Gondry.

Conferința a fost moderată de Ozana Oancea și s-a desfășurat în limba engleză, fiind una relativ tehnică, despre industria filmului, despre educația cinematografică, despre cum vede el prezența tehnologiei moderne în cinema și despre Uzina Filmelor de Amatori, proiect înființat de acesta și care poate fi văzut până în 31 iulie la CREIC (Centrul Regional de Excelență și Industrii Creative), de pe strada Lombului FN.

De altfel majoritatea conferinței s-a desfășurat în jurul acestui proiect dedicat amatorilor care vor să realizeze filme.

Timp de oră, Gondry a răspuns întrebărilor jurnaliștilor prezenți despre Uzina Filmelor de Amatori și ce l-a motivat să dezvolte această idee, despre iubire și despre motivele pentru care nu îi plac criticii de film și competiția în domeniul cinematografiei, dar a susținut că festivalurile sunt bune pentru că oferă șansa publicului să descopere noi filme și noi regizori.

Gondry a explicat și că el nu a avut o educație cinematografică când și-a început cariera și preferă mai mult să realizeze filme de comedie, de artă și cele în care predomină liniștea și au mai puțin dialog.

Reporterul eClujeanul.ro a luat parte la conferința lui Michel Gondry din această dimineață și vă oferă înregistrarea ei:

Pe Michel Gondry îl puteți întâlni astăzi la următoarele proiecții:

Sâmbătă, 1 iunie, ora 15:00, Cinema Victoria: Be kind Rewind (Marea Britanie – Franța – Sua, 2008)

Sâmbătă, 1 iunie, ora 18:00, Cinema Florin Piersic: Strălucirea eternă a minții neprihănite (Eternal Sunshine of the spotless mind)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.