Mii de clujeni îi vor cere demisia lui Victor Ciorbea – Avocatul Poporului – miercuri, în stradă

Peste 1000 de clujeni și-au anunțat prezența miercuri, 11 ianuarie, de la ora 18:00, la protestul împotriva Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, după ce acesta a atacat la Curtea Constituțională legea 90/2001 care îi interzice lui Liviu Dragnea să ocupe funcția de premier al României. Această lege interzice oricărei persoane condamnate penal să facă parte din Guvern.

„E revoltator si inadmisibil simplu fapt ca am ajuns sa ,,discutam” despre posibilitatea ca intr-o tara europeana, o persoana condamnata penal sa poata ocupa cele mai importante functii de conducere ale statului. Integritatea nu e negociabila, iar respectarea legii 90 cu atat mai putin. Sa fie clar pentru toata clasa politica: Societatea civila nu va accepta erodarea respectului fata de lege si atacuri la adresa statului de drept”, se arată în descrierea protestului.

„Domnule Avocat,

Suntem nemulțumiți de felul în care vă derulați activitatea, acordând foarte puțină atenție cetățenilor și deosebit de multă grijă politicienilor acuzați sau condamnați pentru diferite ilegalități”, este mesajul citat din petitia semnata de peste 126.000 de cetateni pentru demiterea Avocatului Poporului.

Protestul este unul legal, autoritățile au fost anunțate cu privire la desfășurarea acestei manifestații.

Traseul protestului este următorul: Piața Unirii / La Clopot – Eroilor – stânga Piața Avram Iancu – Bld. 21 Decembrie – Memorandumului – Moților 18 oprire CHECK IN colectiv la sediul Avocatul Poporului – întoarcere pe Str. Petru Maior – Str Napoca – înapoi în Piața Unirii/Clopot.

Pagina protestului este AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.