„Donăm împreună, UBB dă startul” – prima campanie de donare de sânge inițiată de UBB

Universitatea Babeş-Bolyai în parteneriat cu Asociaţia React, Fundaţia Vodafone şi cu sprijinul companiei EBS Romania organizează în perioada 31 martie – 02 aprilie 2015 sesiuni de donare de sânge benevolă, adresate studenților.

donam impreuna, ubb da startul campanie donare de sangePrin acțiunea „Donăm împreună, UBB dă startul!”, Universitatea Babeș-Bolyai include în cel mai amplu program național de donare de sânge „O șansă pentru viață”, organizat de Asociația React și finanțat de Fundația Vodafone Romania, un segment important de donatori: studenții din Cluj Napoca.

Campania de faţă îşi propune o acţiune de donare, pe durata a 3 zile, în cadrul unei unităţi mobile, respectiv în cadrul unui autobuz special compartimentat şi dotat cu o sală de aşteptare, unde se completează formularele înaintea consultaţiei medicale, o sală de consultaţii cu un mini-laborator unde se testează hemoglobina şi glicemia, o sală cu două posturi pentru donare şi o sală unde cei care au donat pot servi un ceai sau un suc înaintea părăsirii autobuzului.

Unitatea mobilă va staţiona între orele 8.00-16.00, în următoarele locaţii:

Campus Haşdeu (lângă Cantina Haşdeu, Str.B.P.Haşdeu nr.45) – marţi, 31 martie
Campus FSEGA (Strada Teodor Mihali 58-60) – miercuri, 01 aprilie
Sala Polivalentă (Aleea Stadionului) – joi, 02 aprilie

Campania „Donăm împreună, UBB dă startul!” reprezintă un program coerent de informare şi educare a studenţilor pe tema donării benevole de sânge. Dorim să extindem campania pe întreaga durată a anului 2015, alături de organizaţiile studenţeşti şi alţi parteneri, prin diverse acţiuni, astfel încât să dăm naştere unui comportament în favoarea donării de sânge, drept un act de responsabilitate şi un gest de implicare în comunitate”, a declarat Paul Fărcaş, purtător de cuvânt al UBB.

„În cei 8 ani de când derulăm programul „O șansă pentru viață”, mii de oameni s-au alăturat acestei cauze, au devenit donatori și astfel, împreună, am reușit să salvăm peste 200.000 de vieți. Angajații Vodafone au răspuns de fiecare dată când a fost nevoie și deja avem peste 150 de colegi care au devenit donatori periodici. Nevoia de sânge însă este constantă, așa încât în fiecare lună se organizează sesiuni de donare, la nivel național. Mulțumim UBB pentru implicare, ne bucurăm să-i avem parteneri și îi așteptăm pe studenți să vină să doneze sânge în număr cât mai mare”, a spus Angela Galeța, Director, Fundația Vodafone România.

„Ne-am alăturat Universităţii Babeş-Bolyai în acest proiect din acelaşi motiv: ne interesează starea de bine a comunităţii în care trăim! Prin implicarea sa în multiple proiecte, EBS tratează cu aceeaşi importanţă toate segmentele de responsabilitate socială: educaţie, cultură, sport, caritate precum şi diverse alte acţiuni şi evenimente pentru societatea autohtonă. A venit momentul acum să acordăm mai multă atenţie sănătăţii. De aceea îi chemăm pe toţi tinerii alături de noi să donăm sânge, împreună să facem o faptă demnă de încredere în viaţă, pentru toţi cei bolnavi”, declară Adelina Chişu, Marketing Manager EBS Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.