Mii de clujeni s-au adunat cu mic cu mare la parada militară de Ziua Naţională şi tradiţionalul foc de artificii. FOTO

Evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României au început la Cluj-Napoca cu un te-deum la Catedrala Ortodoxă, la ora 12:00, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, dar şi personalităţi ale Clujului, urmată de depunerea de coroane la monumentul lui Avram Iancu şi tradiţionala paradă militară, în care vedetele zilei au fost blindatele şi artileria grea a Armatei Române, dar şi un elicopter al MAI care a survolat piaţa.

parada 1 dec 2013

Ansamblul folcloric „Mărţişorul” a încălzit atmosfera cu un joc tradiţional românesc şi a încins o horă a Unirii în care s-au prins şi mai marii oraşului, Emil Boc, Horea Uioreanu, Gheorghe Vuşcan şi alţi politicieni locali.

Ziua de 1 Decembrie 2013 s-a încheiat în Piaţa Unirii, unde clujenii au asistat la un concert al trupei Voltaj şi a solistei Elena Gheorghe, urmat de defilarea cu torţe şi un spectacol grandios de artificii în Piaţa Avram Iancu la care au asistat peste 10.000 de oameni.

Startul focului de artificii a fost dat de Emil Boc, spectacolul durând în jur de 20 de minute.

Fotografii de la parada militară puteţi găsi AICI, iar câteva instantanee din Piaţa Unirii şi Piaţa Avram Iancu de la spectacolul de artificii pot fi găsite AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.