Statuia Doctorului Mircea Luca, dezvelita duminica in prezenta unui grup restrans de suporteri ai Universitatii Cluj

Ceremonia de dezvelire a statuii fostului jucator al Universitatii Cluj, Dr. Mircea Luca, a avut loc duminica, 1 Decembrie 2013, incepand cu ora 13:00, in acelasi timp cu parada militara de Ziua Nationala din Piata Avram Iancu. Evenimentul a avut loc in fata stadionului Cluj Arena.

statuie Mircea Luca

Statuia a fost realizata de sculptorul Ilarion Voinea si a costat 70.000 de lei, 40.000 lei pentru turnarea monumentului, iar 25.000 onorariul sculptorului. Intreaga suma necesara realizarii proiectului a fost stransa din donatiile fanilor prin Asociatia Sepcilor Rosii 1919.

La eveniment a fost prezenta si echipa de fotbal, alaturi de antrenorul Mihai Teja si presedintele Vlad Munteanu, dar si baschetbalistii de la „U” BT Mobitelco, Branko Cuic si Mihai Silvasan.

Mircea Luca s-a nascut pe 3 august 1921 si a jucat doar in tricoul Universitatii Cluj, adunand aproape 300 de meciuri in prima liga. De asemenea, a activat ca antrenor si presedinte al clubului, fiind si un apreciat medic orelist din Cluj-Napoca. A decedat in anul 2008.

Dr Mircea Luca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.