Miniseria „Hatfields & McCoys”, filmată în România, a primit două premii Emmy!

Miniseria TV „Hatfields & McCoys”, realizată de postul History Channel în colaborare cu Castel Film şi filmată parţial în România, a reuşit să obţină două premii Emmy, pentru cel mai bun actor în rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger).

Duminică seara au fost decernate premiile Emmy „artistice”, la gala Primetime Emmy 2012, după ce, pe 15 septembrie, tot la Los Angeles, au fost acordate premiile Emmy „tehnice”.

Cele două premii pentru interpretare masculină primite de miniseria TV „Hatfields & McCoys” se alatură celor trei primite la gala din 15 septembrie. Atunci, un român, Dragos Stanomir, a câştigat premiul „Creative Arts Emmy”, fiind recompensat la categoria „cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV”.

Miniseria „Hatfields & McCoys”, care-l are în rolul principal pe actorul Kevin Costner, a primit în total 16 nominalizări la ediţia din acest an a premiilor Emmy.

Astfel, alături de Stanomir, au fost nominalizaţi artiştii români Şerban Porupca („cea mai buna regie artistică pentru o miniserie TV”, alături de John Vertrees, Derek Hill şi Sally Black) şi Adina Bucur („cele mai bune costume pentru o miniserie TV”, alături de Karri Hutchinson).

Serialul TV a avut succes mare în Statele Unite, unde primul episod difuzat pe History Channel, pe 28 mai (Memorial Day), a înregistrat o audienţă de 13,9 milioane de spectatori. „Hatfields and MCCoys” este realizat în trei episoade şi descrie rivalitatea dintre familiile Hatfield şi McCoy, în primii ani după încheierea Războiului Civil din Statele Unite.

Filmările pentru această miniserie TV au avut loc în anul 2011, în cea mai mare parte în studiourile Castel Film din Romania, dar şi în localităţi din judeţele Argeş şi Braşov, şi s-au întins pe o durată de 13 săptămâni, în timpul cărora Kevin Costner s-a aflat în Români. Celebrul actor este şi unul dintre producătorii miniseriei marca History Channel.

Titlul pentru cel mai bun reality îi revine seriei „The Amazing Race”, pentru a noua oară, iar Tom Bergeron a câştigat premiul pentru cea mai bună gazdă de emisiune TV („Dancing with the Stars”).

În categoria producţiilor TV, serialele „Game of Thrones” şi „Homeland” – serialul preferat al lui Barack Obama – s-au situat pe primul loc, cu câte 6 premii obţinute la cele două gale. În top urmează „Game Change”, „Hatfields & McCoys” şi „Modern Family”, cu câte 5 premii Emmy obţinute

Cea de-a 64-a gala a premiilor Primetime Emmy a avut loc duminica seara, la Los Angeles, şi a fost prezentată de Jimmy Kimmel.

Lista premiilor Emmy 2012:

Cel mai bun actor în rol secundar (comedie): Eric Stonestreet, „Modern Family,” ABC.

Cel mai bun scenarist pentru comedie: Louis C.K, „Louie,” FX Networks.

Cea mai bună actriţă în rol secundar (comedie): Julie Bowen, „Modern Family,” ABC.

Cel mai bun producător: Steven Levitan, „Modern Family,” ABC.

Cel mai bun actor în rol principal: Jon Cryer, „Two and a Half Men,” CBS.

Cea mai bună actriţă în rol principal: Julia Louis-Dreyfus, „Veep, HBO.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelenţa
programelor de televiziune americane difuzate în prime time.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.