Ministrul Culturii vine în acest weekend la Cluj, unde va participa la decernarea premiilor TIFF 2020

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, va efectua la finalul acestei săptămâni o vizită de lucru ce se va concentra pe mai multe obiective în localitatea Grădiștea de Munte, comuna Orăștioara de Sus, județul Hunedoara și municipiile Alba-Iulia și Cluj-Napoca.

Astfel, pe data de 07.08.2020, în intervalul orar 14:30 – 17:00, ministrul Bogdan Gheorghiu a vizitat situl arheologic Sarmizegetusa Regia, Grădiștea de Munte, comuna Orăștioara de Sus, jud. Hunedoara, cu componentele: Zona Sacră, unde se află în pregătire o intervenție de urgență finanțată prin Programul Național de Restaurare, Cetatea Sarmizegetusa – urmărirea implementării proiectului „Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european”- finanțare prin granturile SEE, programul RO-Cultura, derulat prin Unitatea de Management a Proiectului, pe baza unui proiect realizat de Institutul Național al Patrimoniului (INP) și Turnurile locuință de la Costești-Cetățuie, unde se desfășoară o intervenție de urgență realizată de Ambulanța pentru Monumente, cu sprijinul INP.  

Alături de Ministrul Culturii, vor mai fi prezenți: Vetuța Stănescu-Secretar de Stat la Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației, Vasile Marian-Inășescu, primarul localității Orăștioara, Lucian Heiuș-Deputat, reprezentant al Consiliului Județean Hunedoara (tbc) și Ștefan Bâlici – director general al Institutului Național al Patrimoniului. 

Pe data de 08.08.2020, în intervalul orar 10:00 – 12:00, ministrul se va deplasa la Cetatea Alba Carolina, în intervalul orar 13:50 – 14:30 va fi prezent la Badea Vasile Soporan, Rapsod Popular – Tezaur Uman Viu din anul 2012, din comuna Frata, jud. Cluj, iar în intervalul orar 20:30 – 21:30 va participa la festivalul TIFF: Gala de Închidere și Decernarea premiilor, unde va înmâna un premiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.