Ministrul Muncii: „200.000 de contracte de muncă suspendate la nivelul acestei săptămâni”

Ministerul Muncii informează că 200.000 de contracte de muncă sunt suspendate la nivelul acestei săptămâni, în condiţiile în care multe companii din România şi-au oprit activitatea, a declarat Violeta Alexandru, ministrul.

„Evidenţa pe care o avem la nivelul acestei săptămâni ne arată un număr de aproximativ 200.000 de contracte de muncă suspendate. Sigur, e o situaţie gravă, faptul că 200.000 de oameni nu mai au contractele în plină forţă şi le au suspendate, în mod evident este o situaţie foarte grea. Nu văd schimbări de la o zi la alta, încă. De aceea noi ne-am pregătit cu o estimare în jurul cifrei de 300.000 – 400.000 (contracte de muncă suspendate) pentru această perioadă, acoperită de decretul preşedintelui”, a declarat ministrul Muncii, la Digi24.

Violeta Alexadru a completat că evoluţia pe piaţa muncii este urmărită în permanenţă şi că banii pentru acoperirea şomajului tehnic pentru aceşti angajaţi sunt disponibili.

Ministrul Muncii a completat spunând că Guvernul doreşte ca sprijinul să ajungă rapid către angajatorii care se confruntă cu aceste probleme.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.