Miracol în Brazilia: O tânără de 23 de ani, născută fără limbă, a început să vorbească

tanara nascuta fara limbaCorpul medical al unui spital din Brazilia au rămas surprinşi după ce o tânără în vârstă de 23 de ani, născută fără limbă, poate vorbi după un lung tratament, a anunţat unul dintre medici, citat de belga.be.

Auristela Viana da Silva s-a născut fără unul din organele vitale pentru supravieţuire – limba -, dar, datorită mamei sale şi unei echipe de specialişti, acum poate mesteca şi vorbi, deşi cu dificultate. Cazul său excepţional a fost prezentat luni la Universitatea din Brasilia.

„Este o anomalie care duce la moarte; de aceea există foarte puţine cazuri asemănătoare în lume”, a spus Frederico Salles, chirurg maxilo-facial şi director al echipei, citat de site-ul G1 al Globo. În general, din cauza dificultăţilor de alimentare, bebeluşii mor înainte de stabilirea diagnosticului, a adăugat el.

Auristela Viana a prezentat la naştere un caz extrem de rar de aglosie – absenţa congenitală a limbii – şi a fost supusă în ultimii 16 ani unui tratament, fiind imposibilă grefarea unei limbi artificiale. ‘Am descoperit o soluţie pentru lipsa limbii: lărgirea osului maxilarului cu ajutorul unui echipament asemănător cu cel utilizat în spitale la tratarea picioarelor amputate’, a declarat Salles într-un interviu în Correio Braziliense.

Tânăra a reuşit să supravieţuiască datorită mamei sale care a improvizat un biberon prin care laptele ajungea direct în gât, dar a suferit ulterior pentru că nu reuşea să mănânce. În prezent, ea urmează cursuri ca să devină asistentă medicală şi spune că duce o viaţă normală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.