Studiu: Mâncarea fast-food creşte riscul de astm sever la copii

fast-foodPotrivit unui studiu internaţional menţionat de afp.com, copiii şi adolescenţii care obişnuiesc să consume mâncare de tip fast-food de cel puţin trei ori pe săptămână riscă să sufere de astm sever, rinită alergică şi eczeme, citează AGERPRES.

Studiul are la bază datele a 319.000 adolescenţi de 13-14 ani şi a 181.000 copii de 6-7 ani, care au participat la un vast studiu internaţional având ca subiect astmul şi alergiile în copilărie, început în 1991. În cercetare au fost implicate circa 100 de ţări.

Cercetătorii conduşi de profesorul Innes Asher de la Universitatea din Auckland (Noua Zeelandă) au chestionat adolescenţii şi părinţii copiilor despre regimul alimentar şi gravitatea simptomelor respiratorii observate în ultimele 12 luni. Acesţia au descoperit că mâncarea fast-food a fost singurul tip de hrană asociat cu agravarea simptomelor în cele două grupuri de copii, indiferent de ţară, nivel social sau sex.

Trei mese sau mai multe pe săptămână cu hrană de tip fast-food ar creşte riscul de astm sever cu 39% la adolescenţi şi cu 27% la copiii de 6-7 ani, precum şi pe cel de a avea o rinită alergică sau o eczemă grave, potrivit studiului publicat în revista „Thorax”, care face parte din grupul „British Medical Journal” (BMJ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.