Mircea Cenan, alias RJ: „Nu pot lua Universitatea, nu am putere financiară”

Fostul lider al galeriei Universităţii, Mircea Cenan, alias RJ, a dezminţit intenţia de a prelua echipa de la Ioan Mărginean, informaţie apărută zilele trecute în presa clujeană, motivând că şi-ar dori acest lucru, dar nu are puterea financiară necesară să ajute clubul.

foto: stiridecluj.ro

„Nu am cum să cumpăr pe „U” deşi aş dori enorm acest lucru, aş dori mult să pot face ceva pentru echipa asta. Universitatea e un club românesc, e un club care îi reprezintă pe români. Nu vreau să zic nimic rău de maghiari, am prieteni unguri, dar „U” e mai mult un club românesc. Am avut foarte multe contacte pentru că sunt un tip cunoscut, am vorbit cu autorităţi locale, cu consilieri locali şi judeţeni, cu firme care cunosc fenomenul la acest club”, a declarat Mircea Cenan aseară într-o emisiune la Digi Sport, citat de stiridesport.ro.

Echipa ar trebui să se întoarcă autorităţilor

„Toţi spun că nu se poate face nimic, nimeni nu doreşte să se implice! E mare păcat, „U” e simbol al românismului. Poate pentru voi, cei din Bucureşti, nu înseamă mult, dar pentru noi, în Ardeal, „U” Cluj e simbol al românismului. Repet, nu am nimic cu CFR dar ei au jucat în campionatul maghiar, noi am mers în bejenie, la Sibiu. (RJ se referă la situaţia imediat dupa Dictatul de la Viena, 20 august 1940. „U” a refuzat să joace în campionatul maghiar şi a plecat la Sibiu. CFR şi-a schimbat numele in MAV-Căile Ferate Maghiare şi a jucat acolo până după eliberarea de trupele române a Transilvaniei n.r.). Ar fi fantastic dacă aş fi putut cumpăra pe „U” dar nu am eu forţa financiară să ţin echipa. Dacă aş primi-o pe un euro, aş dona-o la autorităţi locale şi noi, fanii, am luat nişte acţiuni ca să salvăm această echipă de tradiţie”, a explicat cel poreclit RJ.

Mircea Cenan s-a casătorit de două săptămâni la restaurantul Lugano din Cluj, unde au participat doar 15 persoane la petrecere printre care şi omul de afaceri din Dej, Adrian Marţian, apropiat al lui Adrian Mutu.

Reamintim faptul că Adrian Marţian a fost primul om de afaceri care i-a făcut o ofertă lui Florian Walter în luna mai, dar a fost refuzat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.