Victorie GROZAV(ă) a ROMÂNIEI în amicalul cu Turcia lui Lucescu! 15.000 de spectatori i-au încurajat pe „tricolori” pe arena din Gruia!

Echipa naţională de fotbal a României a câştigat cu scorul de 2-0 (1-0) amicalul cu reprezentativa Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, prin cele două reuşite ale lui Gicu Grozav, câte unul pe repriză. 

Înaintea partidei, Mircea Lucescu a primit un tricou oficial în semn de respect din partea Federaţiei Române de Fotbal, imprimat cu numele „Lucescu”.

Atmosfera a fost una spectaculoasă, întreţinută de cei 15.000 de spectatori prezenţi pe arena „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia şi creând o coregrafie frumoasă la începutul meciului.

După primele 40 de minute lipsite de ocazii importante de ambele părţi şi fără situaţii notabile, România a reuşit să intre totuşi la vestiare în avantaj, graţie reuşitei lui Gicu Grozav din minutul 42, care a profitat de o eroare defensivă a turcilor şi l-a învins pe Tekin cu un şut înşelator. Oaspeţii nu au reuşit să ameninţe poarta lui Pantilimon în prima parte, neavând niciun şut pe spaţiul porţii. „Tricolorii” pregătiţi de Cosmin Contra s-au aflat în permanenţă în jumătatea turcilor, având câteva incursiuni periculoase pe benzile lui Grozav şi Deac, iar cel mai periculos om din ofensiva României a fost Budescu, toate mingile căutându-l pe acesta, ca un veritabil playmaker.

România a trecut pe lângă golul al doilea, după ce Grozav a scos din joc portarul şi a şutat din lateral, dar mingea s-a plimbat pe linia porţii, de unde a a fost respinsă de un fundaş al oaspeţilor (’53), iar la faza imediat următoare Budescu a reluat din cădere în braţele portarului. „Tricolorii” reuşesc să menţină siguranţa şi să îi ţină la distanţa de poarta lui Pantilimon pe turci.

GOOOOL România! – Forcingul ofensiv al „tricolorilor” a dat roade şi a rezultat într-un nou gol. Acelaşi Grozav a reuşit „dubla” în minutul ’69, după o fază splendidă şi cursivă creată pe axa Budescu – Pintilii – Grozav.

Florin Niţă şi-a făcut debutul în poarta naţionalei, intrând în locul lui Costel Pantilimon, fiind ovaţionat de tot stadionul (’70). La fel s-a întâmplat și la ieșirea lui Budescu de pe teren, fiind înlocuit de Bicfalvi (’72).

Cea mai mare ocazie de gol a Turciei a venit în minutul 76, Under a fost scăpat din marcaj, a profitat de o ieşire greşită a lui Niţă şi a reluat spre poartă, dar un fundaş al României a scos de pe linia porţii şutul şi îi salvează debutul lui Niţă (’76). Torje a reluat puţin pe lângă poartă de la marginea careului, după o pasă primită de la Grozav.

O altă mare ocazie de gol a Turciei, Tosun a reluat cu capul peste poartă la o centrare foarte bună (’88).

Meciul s-a încheiat, iar România a obţinut un succes de moral în faţa Turciei pregătite de Mircea Lucescu, iar următorul joc amical va fi în compania Olandei, pe Arena Naţionalei, în 14 noiembrie, de la ora 21:00.

Echipele de start:

ROMÂNIA: 1. Pantilimon (Niţă, ’70) – 22. Săpunaru (Bălaşa, ’74), 6. Chiricheș, 21. Grigore, 3. Toșca – 8. Pintilii, 23. Stanciu (Alibec, ’76)- 26. Deac (Torje, ’62), 14. Budescu (Bicfalvi, ’71), 10. Grozav – 13. Keșeru (Fl. Andone, ’65).

 Antrenor: Cosmin Contra

Rezerve: 12. Tătărușanu, 16. Niță – 2. Bancu, 4. Moți, 5. Hoban, 7. Chipciu, 9. Andone, 11. Torje, 17. Bicfalvi, 19. Țucudean, 20. Hanca, 24. Ganea, 25. Băluță, 27. Bălașa, 28. Tănase, 29. Alibec

TURCIA: 23. Tekin – 6. Tufan (Yardimci, ’83), 4. Aziz, 13. Soyuncu, 2. Turan – 8. Inan (Under, ’46), 5. Yokușlu – 11. Yazici (Malli, ’46), 14. Ozyakup, 10. Calhanoglu (Karaman, ’63) – 9. Tosun

Antrenor: Mircea Lucescu

Rezerve: 1. Babacan, 12. Kocuk – 3. Koybași, 15. Demirok, 16. Unal, 17. Under, 18. Turuc, 19. Malli, 20. Akbaba, 21. Toprak, 24. Karaman, 25. Alkan, 26. Yardimci

Antrenor: Mircea Lucescu

Arbitru principal: Tiago Lopes Martins (Portugalia)

Asistenţi: Ricardo Santos, Luis Pinto (Portugalia)

Al patrulea oficial: Horaţiu Feşnic (România)

Cartonaşe galbene: Pintilii (’67)

Spectatori: 15.000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.