Fostul viceprimar Anna Horvath, indignata ca patinoarul de la Targul de Craciun din Cluj va fi in jurul statuii lui Matei Corvin! Exemple similare sunt si in Germania

Fostul viceprimar Anna Horvath si-a manifestat indignarea pe pagina sa personala de Facebook legat de faptul ca in acest la Targul de Craciun din Cluj-Napoca patinoarul va fi in jurul statuii lui Matei Corvin din Piata Unirii, considerand acest lucru ca un act de sfidare față de reprezentanța politică și comunitatea maghiară.

Horvath solicita Comisiei de Monumente Istorice, a Ordinului Arhitecților din România, filiala Transilvania sa ia o pozitie in acest sens. 

„Rugăm insistent o luare de poziție hotărâtă și promptă a Comisiei de Monumente Istorice, a Ordinului Arhitecților din România, filiala Transilvania, respectiv a celorlalte foruri de specialitate, în legătură cu legalitatea instalării patinoarului artificial-construcție provizorie, ce se preconizează a înconjura ansamblul statuar Matia Corvinul. 

Pe de altă parte considerăm un act sfidare față de reprezentanța politică și comunitatea maghiară, faptul că nu s-a făcut nici o informare sau discuție prealabilă privind ‘inovațiie’ propuse de primărie”, a precizat fostul viceprimar.

Patinoarul va fi in acest an amplasat pe o suprafata de 800 de metri pătrați, în jurul statuii lui Matia Corvin, iar construcția a început deja pentru a fi pregatit pentru deschiderea oficială a târgului în data de 24 noiembrie.

Coordonatoarea departamentului de marketing al Targului de Craciun, Alexandra Craciun, ca totul se desfasoara cu acordul primariei si cu siguranta nu se doreste ofensarea comunitatii maghiare.

„Dimpotrivă, avem în plan realizarea unor parteneriate media cu ziarele maghiare sau cu asociații maghiare care să desfășoare activități în cadrul târgului. În plus, avem exemple în lume cu situații similare, respectiv în Cologne/Köln, unde patinoarele sunt amenajate în jurul unor statui. Patinoarul în jurul statuii este un concept pe care l-am propus noi, ca organizatori, pentru a-i oferi o altă poziție față de anii anteriori. Noi considerăm că este o formulă mult mai dinamică. Este o practică internațională pe care am adaptat-o și noi. Statuia va fi delimitată de patinoar și putem asigura că nu va fi deloc afectată”, a precizat Alexandra Crăciun pentru Transilvania Reporter.

Cel mai bun exemplu de patinoar construit in jurul unei statui este la Targul de Craciun din Koln, Germania, punand astfel in valoarea monumentul statuar.

Deschiderea Targului de Craciun din Cluj va avea loc in 24 noiembrie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.