Mircea Tudor, Președinte MB Telecom, reprezintă România în competiția pentru prestigiosul titlu EY World Entrepreneur Of The Year

Mircea Tudor, președinte MB Telecom, câştigător al premiului EY Entrepreneur Of The Year România 2014, va participa în perioada 3-7 iunie 2015 la cea de-a cincisprezecea ediţie a competiției EY World Entrepreneur Of The Year care va avea loc la Monte Carlo. Este pentru prima dată când România are un reprezentant în competiție.

Mircea Tudor MB Telecom

Mircea Tudor se va număra printre cei 65 de câştigători ai etapelor naționale din țări de pe toate continentele, care vor concura pentru titlul mondial și ale căror realizări antreprenoriale vor fi evidențiate și recunoscute prin includerea în EY World Entrepreneur Of The Year Hall of Fame, alături de cei 572 de finalişti ai edițiilor anterioare.

Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei ceremonii de gală ce se va desfășura în seara zilei de sâmbătă, 6 iunie 2015.

Mircea Tudor, Președinte MB Telecom, a fost desemnat câștigătorul primei ediții a competiției EY Entrepreneur Of The Year organizate în România în 2014, la care au concurat alți 39 de antreprenori din prima linie a antreprenoriatului românesc.

Președintele MB Telecom este unul dintre cei mai renumiţi inventatori români contemporani și conduce singura companie din lume care a câştigat de două ori Marele Premiu al Salonului de Invenţii de la Geneva, în 2009 şi 2013. MB Telecom propune o nouă tehnologie în securitatea aviaţiei civile şi militare, misiunea companiei fiind de a schimba standardele și procedurile de securitate aviatică la nivel mondial.

Atuul cu care participă România în această competiție este crearea Roboscan Aeria, primul sistem din lume pentru scanare integrală a avioanelor civile și militare, de la inovare și până la maturitate comercială (pentru detalii vezi acest link).

Înainte de plecarea la Monte Carlo, Mircea Tudor, Președinte MB Telecom, a declarat: „Am șansa să reprezint România într-o competiție globală fără echivalent ca prestigiu și vizibilitate, competiție în care concurez pentru a câștiga, având șanse reale în contextul în care profilul inițiativei mele antreprenoriale atrage deja interesul unor potențiali parteneri de afaceri și autorități interesate de pe toate meridianele. Doresc să arăt lumii că România are capacitatea tehnologică de a fi un furnizor de soluții de securitate aplicabile la scară globală”.

Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România declară: „Cea de-a cincisprezecea ediţie a competiției World Entrepreneur Of The Year recunoaște eforturile, realizările și impactul pe care antreprenorii îl au în comunitate, prin crearea de locuri de muncă, inovație și susținerea creșterii economice. România are antreprenori remarcabili care au crescut afaceri valoroase și ale căror povești de succes merită să fie cunoscute nu doar la nivel național, ci și global. De aceea suntem onorați că mediul de afaceri românesc are un reprezentant în acest an la finala de la Monte Carlo.”

Pe lângă interviurile individuale ale antreprenorilor cu juriul și festivitatea de premiere EY World Entrepreneur Of The Year, programul competiției cuprinde o serie de discursuri ale unor importanți lideri de business, dezbateri în panel cu antreprenori și investitori şi alte evenimente de interes pentru liderii de afaceri prezenți.

Discursurile vor fi susținute de lideri de business precum: Bill Ford – Executive Chairman al Ford Motor Company, Biz Stone – co-fondator Twitter, Howard Schultz – Chairman şi CEO Starbucks, Arif Masood Naqvi – fondator şi Group Chief Executive al fondului de investiții The Abraaj Group, Sir Martin Sorrell – Group Chief Executive al multinanaționalei din industria de publicitate WPP şi Uday Kotak, fondator și Managing Director al Kotak Mahindra Bank Limited și câştigător al ediției 2014 EY World Entrepreneur Of The Year.

Sesiunile de dezbateri vor aborda subiecte ca impactul afacerilor antreprenoriale asupra comunității și problema globală a ratei crescute a şomajului în rândul tinerilor. Forumul va oferi antreprenorilor prezenți oportunitatea de a aborda teme de business precum creşterea afacerii, listarea la bursă și utilizarea tehnologiilor digitale în obținerea de avantaje competitive. De-a lungul ultimilor cincisprezece ani, printre câştigătorii premiului EY World Entrepreneur Of The Year s-au numărat: Hamdi Ulukaya – fondator şi CEO al Chobani LLC (SUA); Dr. James Mwangi – CEO şi Managing Director Equity Bank Limited (Kenya), Olivia Lum – Executive Chairman şi Group CEO Hyflux Limited (Singapore), Cho Tak Wong – Chairman Fuyao Glass Industry Group (China), Guy Laliberté – fondator şi CEO Cirque du Soleil (Canada) şi Narayana Murthy – fondator şi Chairman Infosys Technologies Limited (India).

Marele câştigător va fi ales de un juriu independent alcătuit din deţinători ai titlului EY Entrepreneur Of The Year din anii anteriori şi alţi antreprenori de renume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.