Miron Mitrea (PSD), condamnat la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul „Voluntari”

Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea a fost condamnat, vineri, la 2 ani de închisoare cu executare, în dosarul de corupţie privind renovarea casei mamei sale. În dosarul „Voluntari”, Mitrea este acuzat de luare de mită. Totodată, judecătorii au decis şi confiscarea sumei de 327.928 de lei în cazul fostului ministru. Decizia ÎCCJ este definitivă.

miron mitrea

Totodată, Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, format din preşedintele Mihai Ionuţ Matei, Rodica Cosma, Mariana Ghena, Anca Mădălina Alexandrescu şi Ştefan Pistol, a decis să confişte de la fostul deputat PSD suma de 327.928 de lei.

În acelaşi dosar, Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la 5 luni de închisoare, tot cu executare, pentru dare de mită.

În primă instanţă, Mitrea a fost condamnat tot la 2 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Astăzi, însă, procurorii ceruseră o pedeapsă mai mare.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei, în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector-şef adjunct şi inspector-şef al ISC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.