Monica Niculescu – Kirsten Flipkens, primul meci al zilei de sâmbătă în FED CUP! Programul complet al întâlnirii de Fed Cup by BNP Paribas, România – Belgia, de la București

Tragerea la sorți a meciurilor din cadrul întâlnirii de Fed Cup by BNP Paribas, dintre echipele naționale ale României și Belgiei, a stabilit și programul celor cinci dispute.

Astfel, sâmbătă, 11 februarie, de la ora 13: Monica Niculescu (nr, 1 în echipa României) cu Kirsten Flipkesn (nr. 2 Belgia), urmat de Sorana Cîrstea (nr. 2 România)Yanina Wickmayer (nr. 1 Belgia).

Duminică, tot de la ora 13 vor juca, în ordine: Monica Niculescu – Yanina Wickmayer, Sorana Cîrstea – Kirsten Flipkens și Irina Begu/Patricia Țig – Elise Mertens/Maryna Zanevska.

După tragerea la sorți, la întâlnirea cu presa, principalii „actori” au făcut câteva declarații.

Monica Niculescu: „Am jucat în turnee cu Flipkens, scorul între noi este egal. Am şi câştigat, am şi pierdut, însă ultimele două meciuri le-am câştigat, la Luxemburg şi la Hobart. Are un stil ca al meu, va fi un meci interesant şi captivant.

Mie îmi place să joc în sală, am şi un turneu câştigat în sală, cel de la Luxemburg. Şi era exact aceeaşi suprafaţă, cu lemn dedesubt. Acum să vedem mâine dacă o să îmi mai placă, dar, per total, îmi place. Nu m-am uitat la meciurile lor pe video, dar am jucat cu ele, ştiu la ce să mă aştept. Ştiu că Wickmayer pune presiune pe tine tot timpul, serveşte bine, în forţă. Iar Flipkens joacă dificil, slice cu reverul, are scurte, deci trebuie să fim foarte atente. Dar eu zic că o să fie bine”.

Sorana Cîrstea: „Cu Wickmayer am jucat de câteva ori, din păcate ultima întâlnire a fost în 2012, aşa că nu cred că este relevant ce s-a întâmplat atunci. Vom vedea un meci interesant. Ea este o jucătoare agresivă, loveşte bine şi încearcă mereu să vină peste tine. Are un stil apropiat de al meu, va fi care pe care. Sunt pregătită însă, de asta am venit aici, să joc indiferent de adversar.

Eu am avut rezultate bune pe toate suprafeţele, de la zgură, la iarbă şi hard, cred că mă pot adapta destul de uşor. Am avut o săptămână de pregătire în sală, aşa că sunt aptă de meci. Aptă din punct de vedere fizic nu poţi fi niciodată, altfel nu ai fi sportiv de performanţă. Ceva tot te doare. Dacă te trezeşti dimineaţă şi nu te doare nimic înseamnă că nu e OK. Dar eu sunt OK, voi da tot ce am mai bun în mine şi sper să iasă bine”.

Ilie Năstase: „Nu are importanţă ordinea meciurilor pentru fete. Fiecare trebuie să joace cu cele două adversare. Nu cred că Monica, de exemplu, juca altfel dacă meciul era al doilea sâmbătă. Nu ne facem planuri dinainte, numai noi facem pronosticuri. Nu, meciurile astea trebuie jucate pe teren, iar când se vor termina vom şti cum stăm.

Dominique Monami: „Având în vedere că jucătoarea numărul 1 a României nu joacă (n.r. – Irina Begu, numărul 29 WTA), şansele noastre au crescut. Noi avem jucătoare foarte bune în echipă, s-au pregătit foarte bine în această săptămână, sunt în formă şi gata de meci. Aşa că vom fi un oponent foarte dificil pentru România în acest week-end şi vom face tot posibilul să câştigăm meciurile.

Suprafaţa de joc se potriveşte perfect fiecărei jucătoare din echipa noastră, iar asta este un mare avantaj, un lucru foarte important. Fetele sunt foarte motivate şi puternice din punct de vedere mental, aşa că sunt sigur că vor face meciuri bune. Dacă te simţi bine în teren, practic poţi câştiga împotriva oricărui adversar, în special în Fed Cup. Sunt foarte încrezătoare că putem câştiga meciul cu România”.

Yanina Wickmayer:„Meciurile de Fed Cup sunt diferite faţă de cele din circuitul WTA. Avem ocazia să jucăm ca o echipă, ceea ce pentru mine este o plăcere. Mă bucur de aceste momente alături de colege şi cu siguranţă este o săptămână specială pentru toate. Am avut timp să mă refac atât fizic, cât şi mental după Australian Open. Va fi o săptămână diferită aici, dar sunt bine şi pregătită. Partidele vor fi greu grele, sunt convinsă. Nu va fi doar o luptă tactică, ci şi una mentală. Vom vedea cum se va încheia săptămâna pentru noi”.

Kirsten Flipkens: „Meciurile mele cu Monica au fost mereu diferite, sunt sigură că şi acum va fi unul dificil. Ultimele două partide cu ea le-am pierdut, dar în trecut am avut meciuri strânse. În Fed Cup este diferit, eu voi da la sută pe teren pentru a câştiga, mai mult nu voi putea face”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.