Concursul National de dramaturgie si publicistica teatrala „Proscenium”, organizat de UBB Cluj

Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai organizează în perioada 1 martie1 mai 2017 a doua ediție a Concursului Național de Dramaturgie și Publicistică Teatrală „ProScenium” adresat tinerilor cu vârste între 16 și 20 de ani.

Concursul, cu cele două secțiuni ale sale, își propune să descopere și să promoveze tinerii pasionați de teatru, cu talent dramaturgic și simț critic și, în același timp, să încurajeze participarea activă a tinerei generații la viața teatrală românească.

Sectiunea de dramaturgie

Autorii sunt invitați să trimită o piesă de teatru originală, nejucată și nepublicată, de maximum 30 pagini, pe o temă liber aleasă.

Premii:

Premiul I: Voucher de cărți în valoare de 500 de lei + un loc gratuit la Școala de Vară de Dramaturgie și Publicistică Teatrală. Piesa câștigătoare va fi montată sub formă de spectacol lectură. În cazul în care câștigătorul are examenul de bacalaureat, el poate fi considerat admis la linia de studiu Teatrologie a  Facultății de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai Cluj.

Premiul II: Voucher de cărți în valoare de 300 de lei + un loc gratuit la Școala de Vară de Dramaturgie și Publicistică Teatrală.

 Sectiunea de publicistica

Autorii sunt invitați să trimită o cronică sau un eseu analitic despre un spectacol vizionat (2000-3000 cuvinte).

Premii:

Premiul I: Voucher de cărți în valoare de 500 de lei + un loc gratuit la Școala de Vară de Dramaturgie și Publicistică Teatrală. În cazul în care câștigătorul are examenul de bacalaureat, el poate fi considerat admis la linia de studiu Facultății de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai Cluj.

Premiul II: Voucher de cărți în valoare de 300 de lei + un loc gratuit la Școala de Vară de Dramaturgie și Publicistică Teatrală.

Conditii de participare

Participanții trebuie să fie elevi sau absolvenți de liceu, cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani. Textele vor fi expediate în format PDF pe adresa [email protected] împreună cu formularul de înscriere (poate fi descărcat de pe www.teatrologie.ro/concurs) până la data de 1 mai 2017. Rezultatele concursului vor fi comunicate până în 10 mai 2017.

Participarea la concurs nu presupune nicio taxă. Cele mai bune texte vor fi antologate într-un volum publicat pe siteul www.teatrologie.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.