Nu se mai emit carduri pentru Cluj Bike! S-au eliberat 15.000 de carduri pentru 500 de biciclete!

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a sustinut la matinalului Realitatea FM Cluj că nu vor mai fi emise carduri pentru biciclete din sistemul de bike-sharing Cluj Bike.

Au fost emise pana acum 15.000 de astfel de carduri pentru 500 de biciclete.

„Nu se mai eliberează carduri pentru biciclete. S-au eliberat 15.000 de carduri raportat la cele 500 de biciclete care sunt. A fost o apreciere dată din partea specialiștilor pentru a putea fi un număr suficient, dar în același timp să poată funcționa Bike Sharing-ul, să se găsească biciclete. La 500 de biciclete, 15.000 de carduri s-au apreciat că sunt deocamdată suficiente emise. Dacă se emit mai multe există riscul să nu găsești biciclete. Stăm să facem o evaluare, dacă specialiștii ne vor spune că mai pot fi emise după ce se pun în computer și se analizează datele de utilizare, mai emitem”, a explicat edilul.

Primarul Clujului a punctat că administraţia locală pregăteşte etapa a doua a proiectului de bike-sharing, şi anume achiziţionarea de noi biciclete şi realizarea de noi staţii în oraş.

Sistemul Cluj Bike a fost inaugurat în toamna anului 2015, iar valoarea totala a proiectului „Reţea de staţii self-service de închiriere biciclete” a fost de 14.422.085,74 lei, din care 98% reprezintă valoarea nerambursabilă. Proiectul pe fonduri europene a presupus realizarea a 50 de staţii de închiriere, dintre care 42 de staţii în municipiul Cluj Napoca, 4 staţii în comuna Floreşti şi 3 staţii în comuna Apahida.

Conform regulamentului, o bicicletă poate fi închiriată gratuit timp de o oră. După scurgerea acestui interval, păstrarea vehiculului nu mai este gratuită: utilizatorii plătesc o taxă între 2 şi 80 de lei, în funcţie de timpul de utilizare.

Bicicleta este înseriată şi are doi senzori care sunt cuplaţi la staţiile de stocare care transmit că ea a fost returnată. Intervalul orar de închiriere pentru o zi este 06:00-24:00, valabil de luni până duminică. Pentru avarierea bicicletelor sau a staţiilor de stocare se percep amenzi între 100 şi 500 de lei. Pentru pierderea sau furtul bicicletei utilizatorul scoate din buzunar 650 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.