Monumentul lui „Horea, Cloşca şi Crişan”, din nou într-o stare avansată de degradare! FOTO

Ansamblul statuar dedicat celor trei eroi ai Răscoalei de la 1784, „Horea, Cloşca şi Crişan”, amplasat în faţa Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca, se află, din nou, într-o stare avansată de degradare şi riscă să se dezintegreze de tot dacă autorităţile locale nu intervin de urgenţă pentru reabilitarea lui.

Cea mai deteriorată parte a monumentului este cea dinspre Crişan, bucăţi întregi de marmură s-au desprins din soclu, dar nici partea dinspre Horea şi Cloşca nu stă mai bine.

După cum bine se poate vedea în fotografiile de mai jos, monumentul prezintă deja urme de fisuri şi crăpături.

Nu este prima dată când acest ansamblu statuar ajunge într-o situaţie dezastruoasă, la fel s-a întâmplat şi în 2013, însă atunci autorităţile locale au luat atitudine prompt şi l-au refăcut în două săptămâni.

eClujeanul.ro a fost singura publicaţie locală care a semnalat acest lucru în 2013 (VEZI AICI sau AICI) şi este singura publicaţie locală care semnează degradarea acestui monument şi acum, în 9 ianuarie 2018.

În consecinţă, sperăm că şi de această dată autorităţile locale să refacă acest simbol al oraşului şi să îi redea din nou strălucirea deoarece este revoltător ca unul dintre cele mai importante monumente din oraş să fie într-o asemenea stare.

Fotografiile de mai jos au fost surprinse duminică, 7 ianuarie 2018:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.