Moudou Sougou: „Am făcut la Basel meciul vieţii”

Eroul meciului de la Basel, senegalezul Moudou Sougou a reuşit să marcheze golurile victoriei pentru CFR Cluj. Feroviarii clujeni i-au învins aseară pe campionii Elveţiei cu scorul de 2-1, chiar în deplasare, în prima manşă a play-off-ului Champions League. Modou Sougou şi colegii săi s-au întors la orele amiezei în Cluj, fiind aşteptaţi pe aeroport de câţiva suporteri care au ţinut să-şi arate ataşamentul faţă de culorile clubului.

Mijlocaşul ofensiv adus anul trecut de la formaţiaAcademica de Coimbra a făcut un meci mare pe St Jakob Park, iar reuşitele sale din minutele 66 şi 71 au transformat trupa din Gruia într-o mare favorită la calificarea în grupele Champions League. Sougou rămâne cu picioarele pe pământ şi consideră că CFR Cluj şi Basel continuă să păstreze şanse egale şi spune că cele 90 de minute din Elveţia înseamnă pentru el meciul vieţii.

Sougou a acordat un scurt interviu cotidianului Citynews pe aeroport, la revenirea în ţară:

Reporter:Moudou, ai făcut un joc excelent în Elveţia, concretizat cu două goluri extrem de importante. Se poate spune că acesta este meciul carierei pentru tine?

Muodou Sougou: Da, clar, este un joc extrem de important pentru echipă şi este foarte important să jucăm în Liga Campionilor. Este pentru prima dată când evoluez în Liga Campionilor. Până acum am obţinut rezultate bune, de acum ne mai rămâne returul. Eu zic că avem 50 la sută şanse să ne calificăm!

Ai avut încă două situaţii mari de gol. Crezi că aţi fi meritat o victorie mai categorică?

Cred că trebuia să se termine cel puţin 3-1 pentru noi. Am avut multe ocazii, dar până la urmă s-a terminat bine pentru noi. Basel este o echipă foarte bună, au avut şi ei ocaziile lor în prima repriză. Posesia a fost de partea lor, noi am avut doar vreo 30%. Pot spune că a fost o partidă foarte dificilă.

Cum vezi returul de la Cluj?

Trebuie să pregătim foarte atent returul ca să câştigăm şi această partidă. Este dificil să joci la 0-0 pentru că Basel va veni cu siguranţă ca să scoată un rezultat bun. Ei au pierdut acum şi sunt convins că ne va aştepta o partidă dificilă şi acasă, dar suntem pregătiţi.

CFR a refuzat o ofertă de peste 2,5 milioane de euro pentru Sougou, fiind cel mai bine cotat fotbalist din lotul campioanei României, potrivit celebrului site de specialitate transfermarkt.de, care îl cotează pe senegalez la nu mai puţin de 3,3 milioane de euro în acest moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.