Municipiul Brasov, pe harta internationala a maratoanelor! Peste 1.800 de alergatori la Maratonul International Brasov

Duminica, 29 mai 2016, orasul de sub Tampa a gazduit peste 1800 de sportivi amatori, profesionisti si copii atat din tara, cat si din strainatate, la cea de-a doua editie a Maratonului International Brasov, sustinut de Telekom Romania. In aplauzele sutelor de sustinatori si spectatori, basarabeanul Ghenadie timbalist a castigat cursa de maraton (42 km), la categoria masculin, iar Maria Magdalena Luca a urcat pe prima treapta a podiumului, la feminin. La proba de semimaraton, primii care au trecut linia de finish au fost: Nicolae Soare (la masculin) si Nicoleta Ciortan (la feminin).

brasov (2)

Pentru prima data in Romania, alergatorii impatimiti de cursele lungi au avut parte de un traseu format dintr-o singura tura. Iubitorii sportului au avut ocazia sa alerge pe langa cele mai importante obiective turistice din Brasov si au iesit in afara orasului, oferindu-le acestora o perspectiva deosebita cu peisajul montan. De altfel, manifestarea sportiva a reprezentat si o metoda inedita de promovare a turismului montan romanesc la nivel international, municipiul Brasov fiind deja consacrat pe harta internationala a maratoanelor. La competitia sportiva au participat alergatori din Franta, Germania, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Polonia, Rusia, Scotia, Suedia si chiar din Canada si Statele Unite ale Americii.

Castigatori – Cursa de 10 kilometri

La categoria masculin, cursa de 10 km a fost castigata de Liviu Croitoru, care a inregistrat un timp excelent: 35 de minute si 17 secunde. Locul secund a fost ocupat de Damian Bogdan, iar locul al treilea de Daniel Attila. In cadrul cursei de 10 kilometri feminin, Maria Magdalena Veliscu a pasit pe prima treapta a podiumului, cu un timp de 41 de minute si 24 de secunde, locul II a fost obtinut de Mariana Nenu, iar locul III, de Mirela Mihai.

Castigatori – Cursa de Semimaraton (21 km)

Semimaratonul, a doua cea mai dificila proba din cadrul evenimentului, a fost castigat, la categoria masculin, de Nicolae Soare, care a inregistrat un timp 1 ora 08 minute si 58 de secunde, locul II a fost ocupat de basarabeanul Vitalie Gheorghita, iar locul al treilea, de Dumitru Nicolaev. La categoria feminin, cursa a fost castigata de Nicoleta Ciortan, care a incheiat cursa intr-o ora 24 de minute si 46 de secunde, Claudia Dinu s-a clasat pe locul al doilea, iar Ilinca-Maria Tempeanu a completat podiumul.

Castigatori – Cursa de Maraton (42 km)

Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanti. Primul, la categoria masculin, a trecut linia de finish Ghenadie Timbalist (Republica Moldova), dupa o cursa de 2 ore 39 minute si 42 secunde. Pe locul II s-a situat Ioan Moisa, iar Gheorghe Surlea a terminat cursa pe locul III. La categoria feminin, maratonul a fost castigat de Maria Magdalena Luca, care a terminat cursa in 3 ore 12 minute si 52 secunde, locul secund – Laura Diana Popescu, locul al treilea – Hannah Straw.

Castigatori cursa Team Run 4x10km

La cursa Team run toti cei 4 participanti au luat startul in acelasi timp si, dupa finish s-au adunat toti cei 4 timpi. Primele trei stafete care au urcat pe podium sunt Haromszek (formata din Csutak Tamas, Pulugor Jozsef, Szaraz Levente si Szaraz Levente), Carpathian Wolves Team 2 (Razvan-Adrian Rimniceanu, Francisc Vladimir Kubinyecz, Ioan Machis si Lucian stefan) si Brasov Trail Adventures (formata din Daniel Kartmann Cazacu, Cosmin Obogeanu, Ovidiu Nicolae Porancea si Vasile Bejenaru).

Rezultatele complete pot fi vazute si pe pagina oficiala a evenimentului – http://maratonulbrasov.ro/rezultate2016/.

Participantii la Maratonul Brasov au alergat pentru o cauza nobila

Prin intermediul Fundatiei Telekom Romania, toate taxele stranse la proba de 5 km si 15% din valoarea taxei la probele competitive (maraton, stafeta, semimaraton si proba de 10 km), vor fi donate in beneficiul copiilor cu autism din cadrul Asociatiei „Copiii de Cristal”.

„Ne bucuram ca acest eveniment incepe sa devina o traditie. Brasovul a fost, pentru o zi, destinatie sportiva si turistica deopotriva atat pentru participantii din tara, cat si pentru cei de peste hotare. Am avut probe diferite atat pentru sportivii profesionisti, cat si pentru cei care alearga de placere. Speram ca acest eveniment sa devina o sarbatoare a orasului” declara Alex Enache, organizatorul Maratonului International Brasov.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.