Muzeul de Arta Cluj il aniverseaza pe Camil Petrescu

camil petrescuAstazi se împlinesc 120 de ani de la nașterea lui Camil Petrescu (9 aprilie 1894), iar Fundația Culturală ce-i poartă numele și revista „Teatrul azi”, continuatoarea publicației înfiinţate de scriitor în 1956, și-au propus să-l sărbătorească într-un cadru deosebit.

Programul aniversar se desfășoară sub egida Uniunii Scriitorilor din România la Cluj-Napoca, Timișoara și București, cu sprijinul generos al Muzeului Național al Literaturii Române, Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Teatrului Național București și Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara.

Programul va debuta la Muzeul de Artă Cluj-Napoca care va găzdui miercuri, 9 aprilie, 2014, de la orele 17, o primă întâlnire cu opera lui Camil Petrescu.

Compozitorul Cornel Țăranu va dărui publicului un moment muzical pe versurile autorului, în interpretarea soliștilor Ramona Eremia și Cristian Hodrea, precum și a ansamblului Ars Nova (dirijor Cornel Țăranu), iar actorii Miriam Cuibus, Kézdi Imola, Sorin Leoveanu și Bogdán Zsolt vor oferi un moment poetico-teatra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.