Muzeul Mitropoliei îi invită pe clujeni în 14 mai 2022 la o nouă ediție a „Nopții Muzeelor”

Muzeului Mitropoliei Clujului are bucuria de a vă invita sâmbătă, 14 mai, la o nouă ediție a Nopții Muzeelor, instituția de cultură pregătind numeroase surprize cu această ocazie.

Astfel, pe lângă posibilitatea vizitării Expoziției permanente intitulate „Tezaur de artă sacră și carte veche românească”, cuprinzând o deosebit de valoroasă și importantă colecție de icoane pe lemn și pe sticlă, carte veche românească, obiecte de cult, tablouri, portrete, veșminte, antimise etc. și a reculegerii la mormintele foștilor ierarhi ai Eparhiei Clujului aflate în Necropola Arhiepiscopală, vizitatorii vor putea participa la o serie de evenimente speciale:

Începând cu ora 19.30, Muzeul Mitropoliei Clujului vă propune o conferință-eveniment, susținută de Prof. Univ. Dr. ADRIAN PAPAHAGI – intitulată Programul iconografic al celui mai vechi manuscris păstrat în România (Evangheliarul de la Lorsch – „Codex Aureus”, sec. IX). În cele aproximativ 20 de minute, vă invităm să descoperiți Codex Aureus, produs al curții carolingiene de o valoare istorică și artistică inestimabilă,  

Fascinanta călătorie în lumea manuscriselor medievale va fi întregită,începând cu ora 19.50, prin vernisajul Expoziției temporare speciale „MINIATURI” (icoane), a D-rei. Asist. Univ. Dr. ANA PLATON, invitat de onoare fiind Prof. Univ. Dr. Marcel Munteanu.

Seara va continua, începând cu ora 20.20, cu o incursiune fascinantă în lumea muzicii, Muzeul Mitropoliei Clujului și Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” propunându-vă recitalul vocal-instrumental „NOCTURNE„, elevii Colegiului având să interpreteze arii și partituri celebre.

Cu prilejul Nopții Muzeelor, sâmbătă 14 mai, programul de funcționare a Muzeului va fi unul special, vizitarea putându-se face în intervalul orar 10.00 – 24.00, pe tot parcursul evenimentului accesul tuturor vizitatorilor fiind GRATUIT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.