National Instruments a inaugurat noul sediu de 1800 mp din Cluj-Napoca, în clădirea The Office

National Instruments, lider global în furnizarea de soluții software și hardware în domeniul ingineriei și cercetării, a inaugurat, joi, în prezența primarului Emil Boc și a conducerii companiei, noul sediu al Centrului de Cercetare și Dezvoltare din România, la Cluj-Napoca , în clădirea The Office.

Pe lângă activitățile de cercetare în domeniul embedded software, noul spațiu, cu spațiu, cu o suprafață de peste 1.800 mp, va asigura desfășurarea în cele mai bune condiții și a activităților de vânzări și customer service pe care compania le furnizează clienților din întreaga lume, care activează atât în sectorul public, cât și în domenii precum educație, cercetare avansată, automotive, aerospațial, electronice, automatizare industriale sau energie.

Centrul de Cercetare și Dezvoltare din Cluj-Napoca al National Instruments, inaugurat în urmă cu 10 ani, în 2005, sub conducerea lui Horia Hedeșiu, Branch Manager al acestui centru și profesor în cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), contribuie la dezvoltarea de produse și furnizarea de tehnologii inovatoare în domeniul ingineriei și cercetării la nivel mondial.

La nivel global, National Instruments mai are centre de Cercetare și Dezvoltare în SUA, Germania, India, China, Canada, Ungaria, Danemarca și Malaezia.

„Avem multe elemente în comun cu celelalte companii de software din Cluj-Napoca, dar sunt și lucruri care ne diferențiază, cum ar fi mediul de lucru și – mai mult de atât – produsele foarte interesante pe care le dezvoltăm, precum compilatoare, mediul grafic de dezvoltare software LabVIEW, sisteme dedicate de comunicații în rețea sau sisteme de operare în timp real”, a declarat Horia Hedeșiu, directorul al Centrului de Cercetare și Dezvolare National Instruments din Cluj-Napoca.

Pe parcursul celor 10 ani, centrul National Instruments din România a contribuit la dezvoltarea a numeroase produse, compania înregistrând în ultimul trimestru din 2014 creșteri semnificative ale veniturilor generate de platforme precum LabVIEW, PXI, RF și CompactRIO.

„Centrul din Cluj-Napoca este important pentru noi la nivel de grup, de aceea am decis extinderea acestuia și căutăm în permanență să angajăm specialiști, deoarece aici găsim un nivel înalt de educație în domeniul ingineriei și un potențial crescut în rândul studenților la facultățile de profil iar angajamentul universităților din România în materie de dezvoltare este în concordanță cu misiunea noastră de a accelera inovația în doneniu”, a declarat, la rândul său, Omid Sojoodi – Director of LabVIEW FPGA and Real-Time.

„Vă mulțumesc că ne-ați invitat la acest eveniment și încep prin a spune că sunteți în locul potrivit din România și din Europa, la Cluj, iar când spun asta vorbesc despre profilul acestui oraș. După cum știți, acest oraș este unul universitar, avem peste 10 universități publice și private, cu peste 100.000 de studenți și suntem capabili în acest moment să oferim oameni bine pregătiți în toate domeniile, dar în special în domeniile de cercetare, dezvoltare, inovație și IT. Sperăm că orașul nostru va deveni cel mai bun loc din România unde să poți trăi, să studiezi și să faci afaceri, precum și să îți petreci timpul liber. Și, după cum știți, Clujul este Capitala Europeană a Tineretului în acest an și vom avea multe evenimente. Una dintre componentele strategiei de dezvoltare a orașului este calitatea vieții”, a precizat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Internship-uri pentru studenți și evenimente pentr comunitatea locală de IT

Compania organizează anual programe de internship dedicate studenților din domeniul dezvoltării software care doresc să aprofundeze cunoștințele de specialitate în crearea de produse și soluții inovatoare. Cei interesați pot aplica pentru programul de internship din 2015 prin intermediul paginii de cariere a companiei.

De asemenea, compania este implicată în comunitatea locală de IT, organizând periodic evenimente de specialitate, cum este și conferința Life.Technology.Business, ce are loc în data de 26 martie 2015, în Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai.În cadrul acestei conferințe iau cuvântul Scott Rust, Jeff Kodosky, Cofounder and NI Business and Technology Fellow la National Instruments și creatorul platformei LabVIEW, și David Fuller, vicepreședinte de Aplicații și Software Embedded National Instrumets.

National Instruments investește anual minim 16% din venituri în acțiuni de cercetare și dezvoltare

„Am găsit oameni foarte talentați în România și am construit împreună Centrul de Cercetare și Dezvoltare din Cluj-Napoca. Ne-am luat angajamentul de a crește în regiune, iar această extindere, precum și investițiile realizate, sunt o confirmare a încrederii pe care o avem în România”, a mai precizat Omid Sojoodi.

La nivel global, National Instruments a înregistrat venituri de 1,24 miliarde de dolari în 2014, în creștere cu 6% față de anul anterior, iar pentru primul trimestru al acestui an estimează o creștere cu aproximativ 4% a profitului, comparativ cu aceeași perioadă din 2014, ajungând la un nivel cuprins între 280 și 310 milioane de dolari.

Având sediul în Austin, Texas, NI are peste 7.100 de angajați și filiale în aproape 50 de țări. Revista Fortune a numit firma NI ca fiind una dintre cele mai bune 100 de locuri de muncă din Statele Unite în ultimii 12 ani.

În România, NI a fost fondată la Cluj-Napoca în 2005, fiind prima entitate de cercetare și dezvoltare a companiei în Estul Europei.

GALERIE FOTO de la inaugurarea noului sediu National Instruments din Cluj-Napoca (click pe imagine pentru mărire)

[EasyGallery key=’3′]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.