Naționala de rugby a României a început pregătirea pentru meciul cu Portugalia de la Cluj

Echipa națională de rugby a României a început luni, 1 februarie, pregătirea pentru confruntarea cu Portugalia din 6 februarie de pe Cluj Arena, din debutul Rugby Europe Championship.

rugby romania nationala frr.ro

„Stejarii” s-au reunit duminică, 31 ianuarie, la Cluj și începând de astăzi au intrat în programul normal de pregătire. Ei vor avea doua sesiuni zilnice de antrenamente, una care va fi făcută pe terenul sintetic al Universității Cluj și cea de după-amiază, ce va avea loc pe stadionul „Cluj Arena”.

„Este primul meci din acest sezon si este foarte important pentru noi pentru ca dorim sa incepem bine, cu o victorie. Portugalia are jucatori de treisferturi foarte buni, rapizi si o scoala buna de rugby in 7, insa cel in 15 e un pic diferit. Ne cunoastem bine adversarii pentru ca jucam in fiecare an si nu cred ca vor fi lucruri noi cu care vor veni sa ne surprinda. Noi abordam meciul la victorie, este ceea ce ne propunem pentru Rugby Europe Championship, chiar daca acest an va fi unul de formare al unui nou grup cu care sa pregatim din timp calificarea la Cupa Mondiala din 2019. Ma bucur ca se regasesc foarte multe nume noi in lotul de 31 de jucatori, cu siguranta cei care vin pentru prima data vor dori sa isi arate calitatile si evident, daca vor reusi, vor ramane in continuare la echipa nationala. Este bine ca va exista si concurenta in acest fel si ca antrenorii vor avea un grup mai mare de unde sa aleaga”, a declarat Valentin Calafeteanu.

Pentru acest prim meci, staff-ul tehnic al echipei nationale a convocat un lot de 31 de jucatori, 17 inaintasi si 14 jucatori de treisferturi.

Pachetul de inaintare: Pilieri: Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), Alexandru Tarus (Timisoara Saracens), Mihai Dico (Stiinta Baia Mare), Silviu Vasiliu (CSA Steaua Bucuresti), Petru Tamba (L’Aquila). Taloneur: Andrei Radoi (Timisoara Saracens), Eugen Capatana (Timisoara Saracens), Florin Bardasu (Stiinta Baia Mare). Linia a II-a: Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), Marius Antonescu (Tarbes), Adi Motoc (Racing 92 Metro). Linia a III-a: Viorel Lucaci (CSA Steaua Bucuresti), Vlad Nistor (Castres Olympique), Andrei Gorcioaia (Valence d’Agen), Razvan Ilisescu (Graulhet), Stelian Burcea (Timisoara Saracens)

Treisferturi: Mijlocasi la gramada: Alexandru Palii (CSM Stiinta Baia Mare), Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens), Tudorel Bratu (Dinamo); Mijlocasi la deschidere: Jody Rose (Timisoara Saracens), Ovidiu Melniciuc (U Cluj);Centri: Paula Kinikinilau (Timisoara Saracens), Florin Ionita (CSA Steaua), Florin Vlaicu (Calvisano); Aripi: Adrian Apostol (Stiinta Baia Mare), Ionut Botezatu (Stiinta Baia Mare), Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens), Stephen Shennan (Timisoara Saracens);Fundasi: Catalin Fercu (Saracens), Sabin Stratila (CSA Steaua Bucuresti)

Meciul dintre Romania și Portugalia va avea loc la Cluj, pe 6 februarie, pe Cluj Arena, de la ora 17:15 și va fi transmis în direct de Dolce Sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.