Viitorul suna bine pentru „sepcile rosii”! A fost creata Asociatia „Alb si Negru” prin care va fi sprijinit noul „U” Cluj de catre universitati si primarie – EXCLUSIV

Primarul reales al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat in urma cu doua luni la postul de radio Realitatea FM Cluj ca a primit acceptul universitatilor clujene pentru sprijinirea echipei de fotbal a Universitatii Cluj, retrogradata la finalul acestui sezon in Liga a III-a si ramasa fara niciun sprijin financiar dupa plecarea finantatorului Florian Walter.

fani U Cluj miting 9 martie 2016

Declaratia edilului este confirmata si de mai multe surse din mediul academic clujean consultate de catre eClujeanul.ro, potrivit carora a fost creata Asociatia „Alb si Negru” din care vor face parte cele sase universitati clujene, primaria si o companie importanta care ar urma sa asigure, impreuna, finantarea echipei de pe Somes in noul sezon. Aceasta asociatie ar urma sa primeasca palmaresul clubului care se afla in posesia primariei si sa asigure sustinerea echipei in Liga a IV-a, cu sprijin din partea municipalitatii.

Din noua asociatie care va sprijini noul „U” Cluj ar urma sa faca parte urmatoarele entitati:

Primaria Cluj-Napoca
Universitatea Babes-Bolyai (UBB)
Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN)
Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” (UMF)
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV)
Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca
Academia de Muzica „Gheorghe Dima”

Toate cele sase universitati importante din Cluj-Napoca au semnat acest pact de sustinere a „sepcilor rosii”, iar potrivit unor surse, compania Banca Transilvania ar putea intra si ea in noua asociatie.

Reamintim ca actuala societate controlata de familia Walter si care se afla in spatele clubului in prezent a scapat de faliment in 26 mai, dupa ce judecatorul sindic de la Tribunalul Botosani a respins toate cererile de intrare in faliment a clubului, insa datorita lipsei unei surse de finantare care sa asigure conditii minime si a datoriilor curente catre jucatori, angajati si diversi furnizori, viitorul echipei ramane unul incert, iar proiectul noul „U” Cluj realizat cu sprijinul universitatilor clujene ramane la ora actuala unica solutie pentru ca acest club sa nu dispara.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.