Necesitatea unui implant dentar – avantaje și dezavantaje

Fiecare dintre noi va trebui să facă mai devreme sau mai târziu o vizită la stomatolog, fie că îi place sau nu. Multe persoane amână această deciză până când ajung să aibă dureri cronice și insuportabile de dinți, care atrag nopți nedormite, stres și productivitatea scăzută la locul de muncă, toate acestea îi fac să ia într-un final decizia de a căuta o clinica dentara profesionala.

implant dentar

Lucrările dentare sunt costisitoare dacă le faci într-un cabinet privat și mai puțin costisitoare sau deloc dacă le faci la o clinica stomatologica de stat, însă diferența este că cei care aleg mediul privat beneficiază de calitate, profesionalism și medici dedicați și pasionați, pe când la stat, știm cu toții cum suntem tratați. În ziua de azi, tot mai multe persoane investesc sume considerabile în tratamentele stomatologice, de ordinul zecilor de mii de lei, preferând să își rezolve din timp toate lucrările pentru a nu avea probleme pe viitor.

Una dintre cele mai folosite intervenții stomatologice este implantologia, care presupune înlocuirea rădăcinii unui dinte lipsă cu un implant dentar aici, iar aceste situații sunt relativ numeroase în rândul pacienților.

Exemple sunt destule, reabilitarea unui pacient edentat în totalitate care, până la tratamentul prin implanturi, era nevoit săpoarte o proteză specială. Există o serie de dezavantaje ale protezei totale, acestea fiind: instabilitate la masticație, nevoia de a da jos proteza pentru curățare și deteriorarea arcadelor dentare în timp, acestea fiind doar câteva dintre dezavantaje. Dacă o persoană edentată total va primi cel puțin 4 implanturi, proteza se poate ancora de acestea, iar problemele descrise sunt date uitării.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale implantului dentar este acela că prin înlocuirea unui dinte pierdut cu un implant, nu se intervine asupra dinților vecini ca în cazul punților clasice, igienizarea se face mult mai simplu și mai ușor, iar estetica se păstrează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.