Noaptea albă plină de evenimente și spectacole în aer liber ale Teatrului Național, Teatrului Maghiar de Stat și alte asociații culturale, în cadrul Cluj Never Sleeps

Două dintre cele mai importante instituții de cultură din Cluj, Teatrul Național Cluj‑Napoca și Teatrul Maghiar de Stat, vor organiza spectacole în noaptea de 20 spre 21 iunie, în cadrul evenimentului Cluj Never Sleeps. 

cluj never sleeps 2015

Cluj Never Sleeps anunță marcarea unei premiere: pentru Teatrul Național Cluj-Napoca, acesta este primul spectacol în aer liber organizat în istoria sa. Cea mai scurtă noapte din an ne oferă în 2015 prilejul de a urmări două spectacole care, pe lângă valoarea lor artistică, vor reprezenta un reper în timp – vom fi martori la prima reprezentanție în aer liber a Teatrului Național Cluj-Napoca și la un spectacol special, adaptat la spațiul deschis în care se va juca, al Teatrului Maghiar de Stat. Este un semn al deschiderii instituțiilor culturale clujene de tradiție către comunitate și către tineri, Cluj Never Sleeps fiind unul dintre proiectele strategice ale programului Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului”, spune Alexandra Mihali, coordonatoarea proiectului.

Mai multe detalii despre spectacole vor fi anunțate în cursul lunii mai; ele vor avea loc în Piața Unirii, unul din principalele spații ale festivalului.

Pe parcursul a 15 ore, între 20 și 21 iunie 2015, vor avea loc peste 40 de evenimente culturale, realizate de asociații și instituții de profil. Evenimentul Cluj Never Sleeps este conceput ca o „noapte albă” și are menirea de a aduce activitățile culturale în centrul atenției publicului larg, prin transpunerea acestora în spații publice și/sau neconvenționale. De asemenea, la baza conceptului stă faptul că orașul este unul unic prin diversitate, multiculturalitate, varietatea de activități culturale și de petrecere a timpului liber. Cluj Never Sleeps este în același timp un prilej de întâlnire și coagulare a unei comunități a operatorilor culturali, cei care sunt responsabili de peisajul artistic viu și contemporan al Clujului.

Noaptea va include și evenimente speciale precum o ședință extraordinară a Consiliului Local într-un spațiu neconvențional, transport public pe parcursul întregii nopți, cel mai mare „pub crawling” din România, „brunch” pe plaja Grigorescu, activități sportive și multe altele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.