NewBiz: 400 de tineri specializați în administrarea afacerilor și finanțări de până la 25.000 de euro pentru înființarea de firme

Academia de Studii Economice din București, în parteneriat cu Asociația „Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare și Incluziune Socială”, anunță inaugurarea proiectului:

„Dezvoltarea spiritului antreprenorial și a competențelor manageriale pentru a genera un număr crescut de afaceri – NewBiz”, proiect POSDRU/176/3.1/S/150300.

business

Proiectul își propune dezvoltarea inovației, a creativității, a responsabilității și a sustenabilității antreprenoriatului românesc și vine în sprijinul a peste 400 de potențiali și actuali întreprinzători din două regiuni ale României: Nord-Vest și Vest. Aceștia vor fi susținuți în demersurile lor antreprenoriale prin aplicarea unui set complex de măsuri de consultanță, informare, formare și asistență personalizată.

Se pot înscrie la cursurile oferite toate persoanele care doresc să își lanseze noi afaceri în domenii precum turism și ecoturism, tehnologia informației și a comunicării, management de mediu, farmaceutic sau industrii creative.

De asemenea, sunt așteptate toate persoanele care doresc să studieze în mod gratuit programe precum „Inițiere în antreprenoriat”, „Leadership”, „Managementul resurselor umane”, „Dreptul afacerilor”, „Tehnici de vânzare”, „Planificare de marketing”, „Strategii promoționale”, „Tehnici și instrumente de marketing online pentru IMM-uri”, „Management turistic”, „Sisteme informatice”, „Marketingul evenimentelor”, „Marketing cultural” și „Managementul relațiilor cu publicul”.

Implementarea proiectului, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, va avea ca rezultat imediat realizarea de 15 cursuri în domeniul antreprenoriatului pentru 410 persoane (în majoritate studenți, cu vârsta sub 25 de ani – 60% din grupul țintă) și înființarea a 43 de întreprinderi noi, în care se vor crea cel puțin 86 de noi locuri de muncă. In luna mai va fi organizat un concurs de idei de afaceri de succes, în urma căruia 43 de proiecte vor fi premiate și vor fi puse în practică prin înființarea de firme noi, care vor primi finanțări nerambursabile de maxim 25.000 de euro fiecare.

Proiectul NewBiz se va desfășura pe o perioadă de 10 luni.

Conferința de deschidere a proiectului va avea loc vineri, 27 martie 2015, în sala Jean Monnet a Facultății de Studii Europene din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, str. E. de Martonne nr. 1, începând cu ora 10.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.