Nici ploaia nu i-a oprit! 18.000 de „festivalieri” cu poftă de distracție au petrecut în prima zi la Electric Castle

Sloganul neoficial al primei zile la Eletric Castle 2015 a fost „nimic nu ne poate opri”, iar potrivit organizatorilor, peste 18.000 de participanți cu poftă de distracție și cu multă voie bună s-au bucurat de concertele din prima zi ale festivalului, care au trăit la intensitate maximă show-urile oferite de Asian Dub Foundation, Parov Stelar, Fatboy Slim sau Sirius-Modeselektor și să se bucure de toate alternativele de distracție oferite în primele 24 de ore, în ciuda condițiilor meteo nepotrivite.

electric castle 2015

„Mă declar oficial responsabil pentru ploaia din prima zi de festival”, declara, cu umor, aseară, Norman Cook, aka Fatboy Slim. Artistul britanic și-a luat, însă, revanșa oferind un show care a întrecut așteptările celor mai înfocați fani ai săi. „Am venit în România pentru prima dată în 1990 și acum, după 25 de ani, mă aflu în acest loc superb. Lucrurile se schimbă dar atașamentul meu pentru publicul de aici rămâne la fel”.

Un public pe care Marcus Fureder, aka Parov Stelar, l-a recunoscut ca fiind unul dintre principalii săi susținători, contribuind la succesul pe care l-a atins după 10 ani de carieră.

„Să vin în România înseamnă să vin acasă. Clujul și alte orașe sunt printre primele locuri în care am concertat la începuturile carierei mele și aici am simțit tot timpul un suport nelimitat”, a spus Marcus Fureder, în conferința de presă de ieri.

Artiști sau public, toți au optat, ieri, să-și păstreze starea de optimism și pofta de distracție în ciuda vremii neprietenoase pentru o seară de festival. Organizatorii au încercat să limiteze efectele unei ploi torențiale care s-a oprit, ieri, doar pentru scurte momente.

Peste 30 de tone de pietriș și piatră au fost aduse, ieri, în locație, pentru a păstra la un nivel rezonabil căile de acces. În zona castelului, declarat monument istoric și având reglementări foarte stricte în aceea ce privesc amenajările și intervențiile posibile, s-au folosite zeci de baloți de paie și sute de paleți. Astăzi, de la prima oră, o nouă tură de intervenții a fost pornită, se folosesc vidaje pentru a drena zonele cu acumulări de apă, noi transporturi de balast sunt deja în locație și vor fi folosite.

Blocajele apărute în trafic, generate tot de vremea instabilă ce a determinat o mare parte din public să apeleze la mașină personală pentru a ajunge la Bonțida sunt tema de discuție cu partenerii de la Poliția Rutieră, împreună cu care se caută, în prezent, soluții alternative astfel încât blocajele să fie limitate. Organizatorii insistă ca publicul să înțeleagă că opțiunea de a călători cu linia specială de autobuze, creată pe perioada festivalului, este un avantaj doar dacă majoritatea celor care își doresc să ajungă în locație optează pentru aceasta. Altfel, și autoturisme, și autobuze vor rămâne blocate pe o infrastructură prea puțin pregătită să preia un flux mare de mașini.

Astăzi, americanii de la The Glitch Mob, prezența în premieră în România a lui Netsky în formulă live cu un band și un show personalizat absolut de neratat, „noua regină a underground”, Maya Jane Coles, sunt deja primele opțiuni pentru publicul festivalului.

Pentru cei care vor să (re)descopere una dintre cele mai importante și populare trupe de muzică electronică a ultimelor decenii, Roni Size Reprazent a pregătit un show pe scena principală a festivalului. Programul complet pe http://electriccastle.ro/ro/program/day2.

Bilete pentru o zi, atât pentru festival, cât și pentru accesul în camping pot fi achiziționate în locație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.