Atentate la două hoteluri din Tunisia. 27 de turiști au fost uciși

Un atentat terorist asupra a două hoteluri din staţiunea Sousa, Tunisia, a avut loc în această dimineață. Doi barbati înarmați, care ar fi fost deghizati în poliţişti, au intrat în hotel şi a început să tragă. 27 de turişti au fost ucişi, printre victime se numără: italieni, spanioli şi polonezi.

atac_hotel_tunisia_08078400

Cel puțin unul dintre atacatori a fost împușcat, anunță BBC. Operațiunea continuă în acest moment, a declarat pentru radio Mosaique purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne tunisian, Mohamed Ali Aroui.

MAE a trimis un comunicat în care a precizat că Ambasada României la Tunis a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile tunisiene competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atentatului se află şi cetăţeni români, potrivit REALITATEA.NET.

„În urma atentatului care a avut loc astăzi, 26 iunie 2015, în apropierea localităţii Sousse din Tunisia, Ambasada României la Tunis a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile tunisiene competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atentatului se află şi cetăţeni români.

Până la această oră nu sunt informaţii conform cărora cetăţeni români ar fi fost afectaţi în urma acestui atentat. Verificările sunt în curs, misiunea diplomatică se află în permanentă legătură cu autoritățile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale, dacă situaţia o va impune. Ambasada României la Tunis nu a primit nicio solicitare de asistenţă consulară până la această oră”, se arată în comunicat.

Autorităţile au confirmat că a existat un schimb de focuri între atacatori şi forţele de securitate în staţiunea tunisiană, situată la aproximativ 200 de kilometri distanţă de capitală. cei doi atacatori au fost lichidati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.