Noaptea Albă a Filmului Românesc vine la Cluj!

Organizatorii festivalelor de film au decis să promoveze în acest an filmul românesc. În data de 14 septembrie Casa Tiff şi Cinema Victoria vor găzdui, la Cluj, un nou eveniment dedicat cinefililor: Noaptea Albă a Filmului Românesc.

Filmul românesc nu a mai fost promovat de foarte mulţi ani. În fiecare an ne bucurăm de festivale de film de comedie, de festivale internaţionale, de scurt şi lungmetaje, avem nopţi albe de publicitate, de trailere însă marile capodopere româneşti nu au mai vizitat de ceva vreme cinematografele din România într-un eveniment dedicat lor. Astfel că, Noaptea Albă a Filmului Românesc îşi propune să readucă în prim plan valorile, tradiţiile şi naţionalismul, de mult uitate într-un colţ al amintirilor noastre.

Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc îşi propune să ofere cinefililor ocazia de a petrece o noapte de neuitat alături de Amza Pelea, Toma Caragiu, Nae Caranfil şi mulţi alţi. Evenimentul va încerca să promoveze o paletă largă de genuri cu producţii realizate de cineaşti ai tuturor timpurilor.

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc, în acest an, în oraşele Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi şi Timişoara. În Cluj, evenimentul va avea loc în 14 septembrie şi va fi găzduit de Cinema Victoria şi Casa Tiff.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.