Noaptea Muzeelor 2021 la Cluj-Napoca, în sistem hibrid. Cum arată programul și ce poți vizita?

Noaptea Europeană a Muzeelor are loc și în acest an la Cluj-Napoca, după ce ediția de pandemie din anul trecut s-a desfășurat strict în mediul virtual.

Universitățile, muzeele, centrele culturale și galeriile clujene au pregătit pentru data de 12 iunie 2021, o ediție hibrid, în care itinerarul expozițiilor deschise pentru vizitare este armonizat cu diverse evenimente speciale – ateliere, recitaluri, proiecții de film, spectacole de teatru de păpuși – dar și cu programe desfășurate exclusiv online.

La acest program participă cu expoziții și manifestări artistice deschise publicului, următoarele muzee, centre culturale și galerii: Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Casino Centrul de Cultura Urbana, Turnul Croitorilor Centru de Cultură Urbană Cluj, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Institutul Francez, Muzeul Mitropoliei Clujului, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca / UAD, Muzeul Zoologic – UBB, Cluj-Napoca, Centrul de Interes.

Un program exclusiv online, la un click distanță, vor pregăti: Muzeul Virtual și Documentar al Holocaustului din Nordul Transilvaniei al Universității „Babeș-Bolyai”, Muzeul de Mineralogie al Universității „Babeș-Bolyai”, Muzeul Alexandru Duma al Universității „Babeș-Bolyai”, Vivariul Universității „Babeș-Bolyai”, Muzeul de Paleontologie și Stratigrafie al Universității „Babeș-Bolyai”, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Memorial David Prodan al Universității „Babeș-Bolyai”, Muzeul de Istorie al Universității „Babeș-Bolyai”.

Evenimentul Noaptea Muzeelor este coordonat la nivel local de Centrul de Cultură Urbană al Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partenerul oficial al evenimentului la nivel internațional și coordonează organizarea și promovarea acestuia în România.

Programul expozițiilor:

Mai multe detalii legate de oferta culturală prezentată de Noaptea Muzeelor 2021 la Cluj-Napoca găsiți aici:
www.noapteamuzeelorclujnapoca.ro
Noaptea Muzeelor Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.